ΠΑΣΟΚ: Πόσοι τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία


Τι έδειξαν οι επίσημες μετρήσεις της Nielsen σε σχέση με το ενδιαφέρον που έδειξαν οι τηλεθεατές για την τηλεμαχία των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι για να αναλάβουν τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, «διασταύρωσαν» εχθές (24/09) τα ξίφη τους, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Ο τρόπος διοργάνωσης της χθεσινής τηλεμαχίας μεταξύ των «έξι», σε συνδυασμό με το νέο, πιο ελεύθερο και άμεσο υπόδειγμα διαλόγου που εφαρμόσθηκε, φαίνεται πως αποτυπώθηκε και στα ποσοστά τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, το ντιμπέιτ παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 600.000 τηλεθεατές, ενώ η μέση τηλεθέαση ανήλθε σε 300.000 στην άκρως ανταγωνιστική ζώνη του prime time, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που επεξεργάσθηκε το τμήμα Έρευνας και Ανάλυσης της ΕΡΤ.

To μερίδιο της τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού έκανε μέσο όρο 8%, ενώ, στο ανδρικό κοινό άνω των 55 ετών έφτασε στο 15,8%. Όσον αφορά τα ποσοστά σε επίπεδο λεπτού, το σύνολο του κοινού «άγγιξε» το 10,7% και το ανδρικό κοινό άνω των 55 ετών έφθασε το 20,7%.

Στην προαναφερόμενη τηλεοπτική κάλυψη πρέπει να προστεθούν και άλλες 29.335 θεάσεις που έγιναν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, αλλά και του ΕΡΤNEWS1 που μετέδιδε την τηλεμαχία με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Το 67% των θεάσεων αυτών προήλθαν από υπολογιστές και tablets.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ