Debate ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν υπήρξε καθαρός νικητής στην τηλεμαχία;


Ποιοι κέρδισαν πόντους στη χθεσινή τηλεμαχία; Ποιοι έχασαν; Οι στημένοι επικοινωνιακά, οι αγχωμένοι και οι… απολογούμενοι

Μια πρώτη επικοινωνιακή αποτίμηση του χθεσινού debate δείχνει ότι κανείς εκ των διεκδικητών δεν κατάφερε να… πάρει κεφάλι και να απευθυνθεί στο θυμικό του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι περιορίστηκαν σε προσωπικές αιχμές και αντεγκλήσεις αγνοώντας ότι η τηλεμαχία ήταν μια ευκαιρία να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους και όχι μια εσωτερική κουβέντα μεταξύ τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε στάση άμυνας κυρίως απέναντι στον Χάρη Δούκα και στην Άννα Διαμαντοπούλου. Δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις από όλους τους υποψήφιους και υπερασπίστηκε όλες του τις επιλογές ισχυριζόμενος περίπου ότι τα έκανε όλα σωστά. Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Χάρη Δούκα τον οποίο παρομοίασε με τον Ερντογάν, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι του χρωστάει επειδή τον πρότεινε για δήμαρχο Αθηναίων και τον χαρακτήρισε… ευνοούμενο. Ένταση επικράτησε πολλές φορές μεταξύ του σημερινού προέδρου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου μέχρι και το τέλος της τηλεμαχίας.

Ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε στρεσαρισμένος καθώς είχε να αντιμετωπίσει αιχμηρότατες κατηγορίες για την απόφασή του να διεκδικήσει σε ελάχιστο χρόνο μετά από την εκλογή του στη Δημαρχία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αξιοποίησε το έρεισμα που έχει στο χώρο της αριστεράς και το καθηγητικό του προφίλ, αλλά η εικόνα με την οποία τον αντιπετώπισαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν αυτή του δημάρχου.

Ο Παύλος Γερουλάνος αξιοποίησε το επικοινωνιακό χάρισμα της εικόνας του και προσπάθησε κυρίως να αποδείξει ότι έχει προτάσεις για όλα τα θέματα τις οποίες δεν αξιοποίησε ποτέ το ΠΑΣΟΚ. Έστρεψε τα βέλη του κατά του Ν. Ανδρουλάκη και του Χ.Δούκα χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα εσκεμμένα.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν ιδιαίτερα επιθετική κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αρκετές εξάρσεις, εμφανίστηκε σκληρά παραταξιακή αλλά είχε άγχος παρά την άρτια επικοινωνιακή της εικόνα.

Εξίσου επιθετικός ήταν και ο Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος υπερασπίστηκε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν ιδιαίτερα σφιγμένος στην κάμερα μη έχοντας προφανώς εμπειρία από άλλα debate.

Η Άννα Διαμαντοπούλου επιχείρησε να εμφανιστεί ως… πρωθυπουργήσιμη «πουλώντας» την εικόνα της έμπειρης χωρίς να μπει σε σκληρές αντιπαραθέσεις και με ύφος που από πολλούς εκλήφθηκε ως υπεροπτικό.

Καθαρός νικητής του debate με την έννοια του ηγέτη που συνεπήρε τα κοινό δεν υπήρξε χθες.

Φάνηκε όμως ότι στην πιο δεινή θέση ήταν ο κ. Ανδρουλάκης και η κυρία Διαμαντοπούλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ