Η μπουγάτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά στην Ελλάδα, γνωστή για τη βουτυράτη κρούστα της και τη ζουμερή γέμιση. Αν και η κλασική μπουγάτσα περιέχει κρέμα ή τυρί, η εκδοχή με σοκολάτα αποτελεί μια μοντέρνα και εξίσου απολαυστική επιλογή που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
Μπουγάτσα με σοκολάτα
Υλικά:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 500 ml γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες:
- Προετοιμασία της γέμισης: Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ετοιμασία των φύλλων: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε πάνω του ακόμη ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4-5 φύλλα.
- Συναρμολόγηση: Απλώνουμε τη γέμιση σοκολάτας στο κέντρο των φύλλων. Διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο, δημιουργώντας έναν φάκελο. Τοποθετούμε τη μπουγάτσα σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο από πάνω.
- Ψήσιμο: Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρισμα: Αφού βγει από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Μικρή συμβουλή:
Για επιπλέον απόλαυση, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια σοκολάτας μέσα στη γέμιση ή να ρίξετε λίγο λιωμένο βούτυρο πάνω από τη μπουγάτσα πριν το ψήσιμο.
Απολαύστε αυτήν τη σοκολατένια μπουγάτσα με έναν ζεστό καφέ ή τσάι!