Νέα δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου: Ευκαιρία για φυσικά πρόσωπα


Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε νέα δημοπρασία για έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, με συνολικό ποσό στόχο τα 500 εκατ. ευρώ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σήμερα, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Μια από τις σημαντικές πτυχές αυτής της δημοπρασίας είναι ότι φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) μπορούν να συμμετάσχουν, με δυνατότητα προμήθειας εντόκων γραμματίων έως 15.000 ευρώ σε ονομαστική αξία ανά άτομο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω οποιασδήποτε τράπεζας ή χρηματιστηριακής εταιρείας, με την τιμή διάθεσης να ορίζεται από την τιμή της τελευταίας αποδεκτής προσφοράς στη δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυνατότητα συμμετοχής των ιδιωτών ενισχύει την ευκαιρία μικρών επενδυτών να συμμετάσχουν σε κρατικούς τίτλους, οι οποίοι προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με τις καταθέσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με φόρο επί των τόκων. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι αυξημένη, καθώς οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων υπερβαίνουν σημαντικά τα επιτόκια καταθέσεων​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ