Τραμπ: «Το Ιράν απειλεί τη ζωή μου» – Ο συναγερμός από τις μυστικές υπηρεσίες


Ο Τραμπ ενημερώθηκε από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών για τις συνεχιζόμενες απειλές δολοφονίας από το Ιράν

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε «σχετικά με τις πραγματικές και συγκεκριμένες απειλές από το Ιράν για τη δολοφονία του σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η εκστρατεία του σε ανακοίνωση.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι απειλές στις οποίες αναφέρθηκε ήταν νέες ή είχαν αναφερθεί προηγουμένως. Η ιρανική κυβέρνηση δεν ‘εχει σχολιάσει μέχρι στιγμής, αλλά η Τεχεράνη έχει προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για παρέμβαση στις αμερικανικές υποθέσεις.

«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών εντόπισαν ότι αυτές οι συνεχείς και συντονισμένες επιθέσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ. «Αξιωματούχοι επιβολής του νόμου σε όλες τις υπηρεσίες εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ προστατεύεται και οι εκλογές είναι απαλλαγμένες από παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ γράφει ότι ήδη «έχουν γίνει κινήσεις από το Ιράν, αλλά δεν απέδωσαν καρπούς». Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα προσπαθήσουν ξανά», ενώ ευχαριστεί το αμερικανικό Κογκρέσο «για την ομόφωνη έγκριση πολύ περισσότερων χρημάτων για τις Μυστικές Υπηρεσίες».

«Μεγάλες απειλές για τη ζωή μου από το Ιράν. Ολόκληρος ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει. Έγιναν ήδη κινήσεις από το Ιράν που δεν απέδωσαν, αλλά θα προσπαθήσουν ξανά. Δεν είναι καλή κατάσταση για κανέναν. Περιβάλλομαι από περισσότερους άνδρες, όπλα και όπλα από ό,τι έχω δει ποτέ πριν. Ευχαριστώ το Κογκρέσο για την ομόφωνη έγκριση πολύ περισσότερων χρημάτων για τις Μυστικές Υπηρεσίες – μηδέν ψήφοι «όχι», αυστηρά διακομματικά. Χαίρομαι που βλέπω Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς να συμφωνούν σε κάτι. Μια επίθεση σε έναν πρώην Πρόεδρο είναι μια επιθυμία θανάτου για τον επιτιθέμενο!», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο Τραμπ επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου, όταν τραυματίστηκε και άλλο ένα άτομο σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. Δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο και η υπόθεση παραμένει υπό έρευνα. Τις επόμενες ημέρες, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αξιωματούχοι είχαν λάβει πληροφορίες για μια υποτιθέμενη ιρανική συνωμοσία εναντίον του πρώην προέδρου. Ιρανοί αξιωματούχοι εκείνη την εποχή απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως «κακόβουλους», ανέφερε το CBS News.

«Αν «δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ», κάτι που είναι πάντα μια πιθανότητα, ελπίζω ότι η Αμερική θα εξαφανίσει το Ιράν, θα το εξαφανίσει από προσώπου γης. Αν αυτό δεν συμβεί, οι Αμερικανοί ηγέτες θα θεωρηθούν «άκαρδοι» δειλοί!». Ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα του Truth Social εκείνη την εποχή.

Στη συνέχεια, στις 15 Σεπτεμβρίου, ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισε ένα τουφέκι μέσα από έναν φράχτη στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach. Ο πράκτορας άνοιξε πυρ καθώς ο Τραμπ έπαιζε γκολφ. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες στον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, έναν άνδρα που συνελήφθη κοντά στο γήπεδο του γκολφ, για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι το Ιράν εμπλέκεται και στις δύο περιπτώσεις. Τον περασμένο μήνα, η εκστρατεία του Τραμπ είπε ότι ορισμένες από τις εσωτερικές της επικοινωνίες είχαν παραβιαστεί και είπε οτι έγινε στόχος από Ιρανούς πράκτορες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ