Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ: Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες για την αποκλιμάκωση της κρίσης


Ο Ντάνι Ντάννον, πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ δήλωσε πώς το Ισραήλ δεν είναι πρόθυμο να ξεκινήσει οποιαδήποτε χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε ιδέες για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στο Λίβανο, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάννι Ντάνον.

Η συγκεκριμένη δήλωση που αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης έρχεται – όπως τονίζουν και ισραηλινά μέσα – μία ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι διερευνούν κάποιες “συγκεκριμένες ιδέες” με συμμάχους και εταίρους.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν ιδέες και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Δεν είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή οπουδήποτε… Προτιμούμε μια διπλωματική λύση». συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ συζητούν με συμμάχους και εταίρους κάποιες «συγκεκριμένες ιδέες» για την εξεύρεση μιας λύσης που θα αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων και θα μειώσει τις εντάσεις.Ο Ντάνον δήλωσε ότι το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ιδέες αυτές.

“Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι πολύ αργά για την κυβέρνηση του Λιβάνου, για τον λιβανέζικο λαό, να ασκήσει πίεση στη Χεζμπολάχ για να σταματήσει την επιθετικότητά της. Αν δε ρίχνουν ρουκέτες στο Ισραήλ, τότε θα μπορέσουμε να φέρουμε τους κατοίκους μας πίσω στις κοινότητές τους, αυτό είναι όλο”, είπε.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το τι συζητούν ενεργά αυτή τη στιγμή, ο Ντάνον είπε: “Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε αυτό”.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ