Τέλη κυκλοφορίας: «Ταφόπλακα» στην παράταση από το υπουργείο Οικονομικών


Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται, μέχρι στιγμής, και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας κατά την αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ

Μέχρι και το τέλος του χρόνου δεν προβλέπεται να υπάρξουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας σε ό,τι αφορά το ποσό χρέωσης, αλλά και τον τρόπο πληρωμής τους. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στο να πιάσει τους παραβάτες, διατηρώντας, τουλάχιστον για φέτος, τα ποσά και τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να αλλάξει τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά να πιάσει τους παραβάτες. Τα επιτελεία θέλουν «τρέξουν» την ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν πληρώσει ή δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, να «τρέξουν» τη διαδικασία αλλαγής των ασφαλιστήριων συμβολαίων ώστε να καλύπτονται και οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές και –τέλος- να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να δοθεί καμία απολύτως παράταση!

Για το τελευταίο, βέβαια, το παρελθόν μας έχει δείξει ότι πάντα η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή ανακοινώνει παράταση πέραν της 31ης Δεκεμβρίου που είθισται να είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο «πακέτο» των αλλαγών για το επόμενο έτος εξετάζεται οι νέοι συντελεστές για τον υπολογισμό των τελών ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων κυμαίνονται από 4% ως 32%, ανάλογα με την φορολογητέα αξία τους και καταργείται το κριτήριο του κυλινδρισμού του κινητήρα. Οι συντελεστές διαφοροποιούνται περαιτέρω ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται, μέχρι στιγμής, και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας κατά την αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ, αλλά παράλληλα αναμένεται να καταργηθεί και η ολική απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για τα υβριδικά η οποία περιορίζεται στο 50%, καθώς και η απαλλαγή από τα μισά τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ