Καλιφόρνια: Βρήκε ξανά την οικογένειά του έπειτα από… 73 χρόνια


Με δόλωμα καραμέλες απήγαγαν έναν 6χρονο το 1951

Χρειάστηκε να περάσουν 73 χρόνια ώστε η αναζήτηση μιας οικογένειας για τον εξαφανισμένο συγγενή της να λάβει τέλος, καθώς ένα τεστ DNA έδωσε καρπούς.

Πρόκειται για τον Λουίς Αρμάντο Αλμπίνο έναν συνταξιούχο πυροσβέστη και βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ που ζει στην ανατολική ακτή στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος απήχθη από ένα πάρκο στο Όκλαντ το 1951 όταν ήταν 6 ετών. Ήταν η στιγμή που ο Λουίς έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, όταν τον πλησίασε μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι και μιλώντας του ισπανικά, του υποσχέθηκε πως θα του αγόραζε καραμέλες, αρκεί να ερχόταν μαζί της.

Για πολλά από τα μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του, η οποία πέθανε το 2005, αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν. Όμως η οικογένεια συνέχισε να ελπίζει για επτά δεκαετίες πως κάποια μέρα θα τον έβρισκε, ενώ χάρη στην αγάπη που έτρεφαν γι’ αυτόν, οι κορνίζες με τις φωτογραφίες του δεν έλειψαν ποτέ από το σπίτι.

Μετά την απαγωγή, ο Λουίς βρέθηκε σε άλλο σημείο της χώρας και μεγάλωσε από ένα ζευγάρι στην Ανατολική Ακτή. Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε το σημείο που ζει τώρα, ενώ η έρευνα για την απαγωγή του εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν η ανιψιά του Λουίς, η 63χρονη Αλίντα Αλεκουίν έκανε ένα τεστ DNA το 2020 «για πλάκα». Μόλις η ίδια τον συνάντησε, έπεσε στην αγκαλιά του. Το τεστ έδειξε αντιστοιχία 22% μ’ έναν εντελώς άγνωστο, ο οποίος τελικά θα αποδεικνυόταν ότι ήταν ο Αλμπίνο.

louis.jpg

Ο Λουίς Αλμπίνο όταν ήταν μικρό αγόρι

Alida Alequin

Δημοσιεύματα του 1951 περιγράφουν λεπτομερώς τις ακούραστες προσπάθειες των ομάδων αναζήτησης να βρουν τον Λουίς, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ρότζερ, ο οποίος ανακρίθηκε πολλές φορές, επιβεβαίωσε επανειλημμένα ότι είδε μια γυναίκα που φορούσε μπαντάνα να παίρνει μακριά τον Λουίς.

Το FBI συνέβαλε ώστε ο Λουίς και η οικογένειά του να συναντηθούν στην Καλιφόρνια. Έτσι λοιπόν, στις 24 Ιουνίου, ο Λουίς τους συνάντησε ξανά έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

*Με πληροφορίες από New York Post


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ