Έκτακτο: Ζημιές σε πλοίο του αμερικάνικου ναυτικού στην Μ. Ανατολή – Διερευνάται το περιστατικό


Πλοίο ανεφοδιασμού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή υπέστη ζημιές σε περιστατικό που ερευνάται, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη, σύμφωνα με το Associated Press.

Η ζημιά στο USNS Big Horn έρχεται αφού το πετρελαιοφόρο εφοδίασε την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln και παραμένει στην περιοχή εν μέσω αυξημένης έντασης λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και των συνεχιζόμενων χτυπημάτων του Ισραήλ με στόχο τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η ζημιά συνέβη στη Μέση Ανατολή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει την τοποθεσία της.

Μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αμερικανικό στρατό με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου έδειχνε ναύτες επί του Lincoln να παραλαμβάνουν προμήθειες από το Big Horn, ενώ μια άλλη στις 11 Σεπτεμβρίου έδειχνε το Big Horn δίπλα στο Lincoln. Το Lincoln περιπολεί στην Αραβική Θάλασσα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το πλήρωμα του Big Horn ήταν ασφαλές και δεν υπήρχαν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου από το πλοίο.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για τον ίδιο λόγο, δήλωσε ότι το σκάφος υποστηρίζεται από ιδιωτικά ρυμουλκά και ότι η αξιολόγηση του σκάφους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ