Κακοκαιρία στην Iταλία: Αγνοούνται ένα βρέφος και η γιαγιά του στην Τοσκάνη


Iταλία: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Τοσκάνη, όπου υπερχείλισε ένα ποτάμι με αποτέλεσμα να αγνοούνται ένα βρέφος πέντε μηνών και η γιαγιά του

Δύο τουρίστες, ένα βρέφος πέντε μηνών και η γιαγιά του αγνοούνται μετά από πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας τη νύχτα, δήλωσαν οι πυροσβέστες.

Οι διασώστες τους αναζητούν εδώ και ώρες, χρησιμοποιώντας δύτες, σκύλους διάσωσης και drones. Οι γονείς και ο παππούς του μωρού διασώθηκαν από μια ταράτσα αφού το σπίτι όπου διέμεναν πλημμύρισε καθώς η επαρχία της Πίζας δοκιμάζεται από καταρρακτώδεις βροχές. Οι πυροσβέστες δεν διευκρίνισαν την εθνικότητα τους.

Η ισχυρή πλημμύρα προκλήθηκε από έναν τοπικό ποταμό που υπερχείλισε στο Montecatini Val di Cecina στην κεντρική Τοσκάνη. «Πάντα στοχεύουμε να βρίσκουμε ανθρώπους ζωντανούς, αλλά αυτό το ατύχημα δεν μας αφήνει πολλές ελπίδες», δήλωσε στο SkyTG24 ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών, Λούκα Κάρι.

«Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ κρίσιμη». Η ισχυρή βροχόπτωση οδήγησε επίσης στο κλείσιμο των τοπικών δρόμων και άφησε 700 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έγραψε ο πρόεδρος της Τοσκάνης Eugenio Giani σε ανάρτηση στο Facebook το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι η περιοχή είχε να δει τόσο έντονη κακοκαιρία από το 1928.

Την περασμένη εβδομάδα, η βόρεια περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας επλήγη από πλημμύρες, αναγκάζοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ