Μασκ: Αποθέωσε τη Μελόνι – «Είναι αυθεντική και ειλικρινής, πιο όμορφη εσωτερικά απ’ ότι εξωτερικά»


Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βραβείo Global Citizen Award από το Atlantic Council έλαβε και η Τζόρτζια Μελόνι. Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ που της το παρέδωσε, έπλεξε το εγκώμιο της Ιταλίδας πρωθυπουργού, αποκαλώντας την μεταξύ άλλων «αυθεντική και ειλικρινή»

Την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι βράβευσε ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Χ, Έλον Μασκ, με τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο να πλέκει το εγκώμιό της λέγοντας «είναι πιο όμορφη εσωτερικά από ό, τι εξωτερικά»

«Είναι τιμή μου τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και να παρουσιάσω το βραβείο σε κάποια που είναι ακόμα πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά. Η Τζόρτζια Μελόνι είναι κάποια που θαυμάζω, η οποία έχει κάνει απίστευτη δουλειά ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η Ιταλία βιώνει ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης, ρεκόρ χαμηλής ανεργίας. Τα πάει περίφημα. Και είναι επίσης κάποια που είναι αυθεντική, ειλικρινής, αληθινή, και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί πάντα για τους πολιτικούς» είπε ο Έλον Μασκ για την Μελόνι

Η Μελόνι έχει αποφύγει να στηρίξει είτε τον Τραμπ είτε τη Δημοκρατική αντίπαλό του, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, λέγοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με όποιον διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο, δεδομένων των μακροχρόνιων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Αφού μίλησε ο Μασκ, η Μελόνι επέπληξε έμμεσα την αριστερά, εκφράζοντας τη λύπη της και την επιθυμία «να σβήσουμε τα βίαια σύμβολα των πολιτισμών μας στις ΗΠΑ όπως και στην Ευρώπη».

«H Δύση πρέπει να βρει τη δύναμη μέσα της για να προχωρήσει μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι «η Δύση συχνά υποτιμά τον εαυτό της, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι είναι ανώτερη από τους άλλους». «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας. Να γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να το σεβόμαστε αυτό, ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε και τους άλλους. Πρέπει να ανακτήσουμε την επίγνωση του ποιοι είμαστε ως λαοί των χωρών της Δύσης» συνέχισε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Όπως σημείωσε «αν η Δύση ρίξει μια ενδελεχή και ειλικρινή ματιά στον εαυτό της, και ειδικότερα στις αξίες της, θα ανακαλύψει ξανά τη δύναμη να προχωρήσει μπροστά. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να χρησιμοποιούμε και να υπερασπιζόμαστε λέξεις και έννοιες όπως το έθνος και ο πατριωτισμός, γιατί σημαίνουν περισσότερα από έναν φυσικό τόπο»,


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ