Η σαλάτα με σπανάκι είναι ένα υγιεινό και δροσερό πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση. Το φρέσκο σπανάκι συνδυάζεται υπέροχα με αμύγδαλα, φέτα και μια δροσερή βινεγκρέτ λεμονιού, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική ως συνοδευτικό ή ακόμη και ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Σαλάτα με σπανάκι, φέτα, αμύγδαλα και λαδολέμονο
Υλικά:
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι baby
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Πλύνετε καλά το σπανάκι και τοποθετήστε το σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τη φέτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύστε τη βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τη φρεσκάδα και τις υπέροχες γεύσεις.
Καλή όρεξη!