Ισπανία: Υποδύθηκαν τον… Μπραντ Πιτ και «πούλησαν έρωτα»


Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν δύο γυναίκες, αρπάζοντάς τους 325.000 ευρώ, παριστάνοντας τον σταρ του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ στο διαδίκτυο.

Οι ύποπτοι ήρθαν σε επαφή με τις γυναίκες σε μια σελίδα στο Διαδίκτυο για θαυμαστές του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και τις έκαναν να πιστέψουν ότι «είχαν μια συναισθηματική σχέση μαζί του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Guardia της Ισπανίας τη Δευτέρα. Υποδυόμενα τον Πιτ, τα μέλη της συμμορίας στη συνέχεια φέρεται να ενθάρρυναν τις γυναίκες να επενδύσουν σε διάφορα έργα που δεν υπήρχαν.

Η μία γυναίκα, από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, έχασε 175.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη, από τη Χώρα των Βάσκων, 150.000 ευρώ. «Οι κυβερνοεγκληματίες, για να συλλάβουν τα θύματα, είχαν μελετήσει τα κοινωνικά τους δίκτυα και είχαν κάνει ένα ψυχολογικό προφίλ τους, ανακαλύπτοντας έτσι ότι και οι δύο γυναίκες ήταν δύο ευάλωτα άτομα, χωρίς στοργή και σε κατάσταση κατάθλιψης», είπε η αστυνομία.

«Χρησιμοποιούσαν επίσης πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να ανταλλάξουν μηνύματα και email με τις δύο γυναίκες μέχρι που έφτασαν σε σημείο που πίστευαν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος τους υποσχέθηκε μια ρομαντική σχέση και ένα μέλλον μαζί».

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, συμπεριλαμβανομένων των υπόπτων αρχηγών της ομάδας. Εισέβαλαν σε πέντε σπίτια στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους, κατέσχεσαν πολλά κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο «στο οποίο γράφονταν οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους». Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν 85.000 ευρώ που είχαν κλαπεί με δόλιο τρόπο από τις δύο γυναίκες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ