Το «παρών» Κασσελάκη άνοιξε κόντρα με Πολάκη


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την υποψηφιότητα του σε μια ανάρτηση στην οποία έγραψε «είμαι εδώ», την οποία συνόδευσε με φωτογραφία του – «Κι εγώ εδώ είμαι», απάντησε ο βουλευτής Χανίων, δημοσιεύοντας μια παρόμοια φωτογραφία 

Η προαναγγελία της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φωτογραφία προφίλ, σε φόντο μαύρο – μοβ και το #είμαιεδώ, προαναγγέλουν και το ύφος της καμπάνιας που θα κάνει από εδώ και πέρα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – και έφερε αντιδράσεις από τον μέχρι τώρα σίγουρο συνηποψήγιό του, τον Παύλο Πολάκη. «Κι εγώ εδώ είμαι», απάντησε σε αντίστοιχη ανάρτηση, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του παρόμοια με εκείνη του Κασσελάκη. «Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα. Άλλος; Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;», σχολίασε. Η μετωπική των δύο πλευρών, που αποτυπώνεται και συμβολικά με τις δύο φωτογραφίες, δείχνει πως το επόμενο διάστημα ο Κασσελάκης δεν θα έχει να αντιπαρατεθεί μόνο με τον εκπρόσωπο των «87» για την επανεκλογή του, αλλά και έναν πρώην σύμμαχο που έχει αποφασίσει να μπει για τα καλά σ’ αυτήν τη μάχη για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα έπρεπε να είναι ένας»

Κι αν το μέτωπο είναι ξεκάθαρο, το δεύτερο ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική της εμφάνιση πως δεν θα είναι υποψήφια: «Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά η δική μου αντίληψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι ένας», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως η βασική κατεύθυνση που υπάρχει από το στρατόπεδο των «87» είναι από την πλευρά τους να υπάρξει ένας υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος θα τους συσπειρώσει.

«Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Φάμελλο, και εγώ περιμένω τον ίδιο να απαντήσει. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, και πρέπει να δούμε το μείζονα», ανέφερε για τον Σωκράτη Φάμελλο, του οποίου η ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή παρέπεμπε σε διάθεση υποψηφιότητας. Κι αυτό παρότι μέσα στους «87» υπάρχουν εκείνοι που του χρεώνουν πως συνέπραξε με τον Κασσελάκη στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά το οποίο ο Κασσελάκης παρέμεινε στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία από τη βάση.

Στον Κασσελάκη πάντως, απάντησε με βίντεο και ο Χρήστος Σπίρτζης, χρησιμοποιώντας εικόνες του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει ούτε θα αποκτήσει ιδιοκτήτες», ανέφερε. «Με σεβασμό στην ιστορία μας, με όραμα, σοβαρότητα και ελπίδα (…) είμαστε εδώ για τη συνεργασία του προοδευτικού κόσμου».

Με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να καθαρογράφεται, το κριτήριο του πόθεν έσχες συνεχίζει να συζητείται ως απόπειρα «κοψίματος» του μέχρι πρότινος προέδρου σε περίπτωση που αρνηθεί να το καταθέσει – παρότι το συνέδριο έχει τη δυνατότητα, στο τέλος, να εγκρίνει ανεξαρτήτως κριτηρίων (πόθεν έσχες και 30 υπογραφών στήριξης), όπως έκανε πέρυσι. «Οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητα τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις Αρμόδιες Αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πριν από την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο», αναφέρεται στην απόφαση της ΚΕ, ενώ επισημαίνεται πως «συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», καθώς και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Τα Νεα»



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ