Μπισκότα σπιτικά σε σχήμα καρδιάς, με ζαχαρόπαστα


Μπισκότα σπιτικά σε σχήμα καρδιάς, με ζαχαρόπαστα – Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι σε κάθε σπίτι – Δοκιμάστε την…

Για τα μπισκότα

  • 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα κόκκινη
  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, αλάτι, τη βανίλια. το αλεύρι, την άχνη και πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος 0,5 εκ.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη με τις λαδόκολλες σε ένα ταψί και αφαιρούμε την μια λαδόκολλα.
  • Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη περιμετρικά από τα μπισκότα μας και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Ανοίγουμε τις ζαχαρόπαστες σε μια επιφάνεια σιλικόνης με έναν πλάστη και κόβουμε με τα κουπ πατ καρδιές. Μπορούμε να κάνουμε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς με μικρά και μεγάλα κουπ πατ.

Παίρνουμε ένα μπισκότο, καλύπτουμε με λίγη βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε με άλλο μπισκότο. Απλώνουμε λίγη βουτυρόκρεμα στην πάνω πλευρά και στολίζουμε με τη ζαχαρόπαστα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

akispetretzikis.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ