Έγκλημα στην Γαλλία: 19χρονη βρέθηκε δολοφονημένη έξω από πανεπιστήμιο της


Στο σώμα της Φιλιπίν εντοπίστηκαν ολλά «ίχνη κακοποίησης και τραυματισμών», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ένα φρικιαστικό έγκλημα είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν έξω από το Πανεπιστήμιο Dauphine του Παρισιού, στο 16ο διαμέρισμα, όπου ανακαλύφθηκε το πτώμα 19χρονης φοιτήτριας. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της Le Parisien, πρόκειται για την 19χρονη Φιλιπίν, το πτώμα της οποίας ανακαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, θαμμένο στο Bois de Boulogne, μια δασώδης περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που οργάνωσε η οικογένειά της.

Η οικογένειά της ανησυχούσε, επειδή δεν υπήρχε κανένα ίχνος της από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. Το ίδιο βράδυ, οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της και εξέδωσαν ανακοίνωση εξαφάνισης, ενώ αργότερα, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Οι έρευνες έχουν ανατεθεί σε αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλήματος του Παρισιού προκειμένου να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Αργά το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτμεβρίου, μια περίμετρος ασφαλείας εξακολουθούσε να αναπτύσσεται στο δάσος κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα.

Στο σώμα της Φιλιπίν εντοπίστηκαν ολλά «ίχνη κακοποίησης και τραυματισμών», αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Η ακριβής αιτία θανάτου παραμένει ακόμη άγνωστη. Την Κυριακή 22 Σεπτμεβρίου διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό.

Η Le Figaro αναφέρεται σε μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι είδαν έναν άνδρα, με το πρόσωπό του καλυμμένο με χειρουργική μάσκα, να κουβαλάει μια αξίνα στην περιοχή την ώρα του συμβάντος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη.

Τρομοκρατημένοι οι φοιτητές

Ανθοδέσμες και λουλούδια πλημμύρισαν το πανεπιστήμιο μετά την είδηση του θανάτου της Φιλιπίν: «Συναντιόμασταν κάθε πρωί από τις 8.30 π.μ. έως τις 10 π.μ.», λέει με τρεμάμενη φωνή η Κλάρα Τζιορντάνο, καθηγήτρια της 19χρονης. «Στην τάξη μου, ήταν πάντα στην πρώτη σειρά. Ήταν μια πολύ έξυπνη κοπέλα, πολύ στοργική, πολύ υποστηρικτική προς τους συμμαθητές της και, πάνω απ’ όλα, γεμάτη ζωή. Ήταν πάντα πρόθυμη να μάθει και πολύ προκλητική για τη νεαρή δασκάλα που ήμουν», συνεχίζει.

Εκτός από τη συγκίνηση, ορισμένοι φοιτητές, ιδίως νεαρές γυναίκες, ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλειά τους. «Για να φτάσω εδώ, περνάω καθημερινά μέσα από το Bois de Boulogne.Τώρα θα αλλάξω τη διαδρομή μου», λέει μια φοιτήτρια.

«Χιλιάδες κορίτσια ανησυχούν γιατί θα μπορούσε να είναι μία από εμάς», αναστενάζει η Νοέμι, επίσης φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε η Φιλιπίν, τονίζοντας πως μέχρι πρότινος θεωρούσαν την περιοχή ασφαλή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ