Νέα Υόρκη: Εβραίοι αρνούνται να πετάξουν σκουπίδια το Σάββατο – Τεράστιο πρόβλημα με αρουραίους


Με βάση το δημοσίευμα, οι Ορθόδοξοι Εβραίοι ζήτησαν τα σκουπίδια τους να μαζεύονται το απόγευμα της Παρασκευής

Ορθόδοξοι Εβραίοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε γειτονιές της Νέας Υόρκης γιατί αρνούνται να πετάξουν τα σκουπίδια τους το Σάββατο, παρά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τους αρουραίους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, τα προβλήματα ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2023, όταν η πόλη άρχισε να βγάζει νωρίτερα τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ώστε να μη μένουν για ώρα τα σκουπίδια έξω, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, με συνέπεια να είναι πιο εύκολο να μαζευτούν αρουραίοι στα σκουπίδια.

Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι λοιπόν, αντιμετώπισαν ζητήματα, γιατί το Σάββατο θεωρείται ιερή μέρα για αυτούς και απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία, ακόμη και το μάζεμα των σκουπιδιών. Παράλληλα, προετοιμάζονται από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε δεν πετούν τα σκουπίδια τους. Αυτή η εξέλιξη δεν συνέβαλε μόνο στη διασπορά των αρουραίων, αλλά οδήγησε τη δημοτική αρχή να επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν τηρούσαν τους νόμους της πόλης.

«Παραβιάζονται οι θρησκευτικές μας ελευθερίες… Πρέπει να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε σεβασμό», δήλωσε ένας Ορθόδοξος Εβραίος, σχολιάζοντας το ζήτημα.

Με βάση το δημοσίευμα, οι Ορθόδοξοι Εβραίοι ζήτησαν τα σκουπίδια τους να μαζεύονται το απόγευμα της Παρασκευής και απέρριψαν πρόταση η διακομιδή να γίνεται άλλη μέρα. Επίσης, κατηγόρησαν για «παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας», όποιον πρότεινε τα σκουπίδια να μαζεύονται μετά το Σάββατο, καθώς δεν επιθυμούν «να γιορτάσουν βρώμικοι την ιερή τους μέρα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ