Σπείρα εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε φυλακή – Χειροπέδες σε σωφρονιστικό


Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μέσα στις ελληνικές φυλακές – Μπλεγμένος και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος

Οι αδιάφθοροι της ελληνικής αστυνομίας έβαλαν τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά μέσα στις φυλακές Χανίων με τη βοήθεια σωφρονιστικού υπαλλήλου και τις εντολές δυο κρατουμένων.

Κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τον Μάιο είχε ο σωφρονιστικός ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή, μεταφορά και εισαγωγή των ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης, λαμβάνοντας οδηγίες από τους δύο έγκλειστους, ενώ η «αμοιβή» του ήταν 500 ή 1000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών που εισήγαγε.

Ο σωφρονιστικός εκτός από την εισαγωγή των ναρκωτικών… έβγαζε μεροκάματο ενημερώνοντας κρατούμενους για ελέγχους των αρχών στη φυλακή ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση προμηθεύτηκε και εισήγαγε στο κατάστημα κράτησης μία τηλεφωνική σύνδεση.

Για να πετύχει τον σκοπό του, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και απέκρυπτε τις ποσότητες κυρίως στον χώρο των μαγειρείων, απ’ όπου τις παραλάμβαναν οι συνεργοί του.

Για να μην τους εντοπίζουν οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί μιλούσαν με κωδικούς.

Αποκαλούσαν τα ναρκωτικά «πράγματα», «καπνός», «μαύρο», «καφέ», ενώ όσον αφορά την ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, «μικρό», «μεγάλο» και τα χρήματα ως «χαρτιά».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα κελιά των δυο κρατουμένων οι άνδρες του εσωτερικών υποθέσεων βρήκαν μεταξύ άλλων 10 αυτοσχέδια σουβλιά , 2 μαχαίρια
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε τουλάχιστον 6 φορές ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, ενώ ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος έχει παραλάβει τουλάχιστον 3 φορές χρηματικά ποσά ύψους 500 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ