Διαγράφεται και από τη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς


Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς

Προηγήθηκε η διαγραφή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μάριος Σαλμάς εμφανίστηκε για μόλις δύο λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Όπως γνωστοποίησε, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση, δεν παραδίδει την έδρα του.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τους πολλούς. «Αν με διαγραφει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμη μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής» τόνισε.

Η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Όπως είχε γραφτεί, ο Μάριος Σαλμάς θεωρείτο ξένο σώμα εδώ και καιρό από τη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της στάσης του αλλά και της επιθετικής του συμπεριφοράς προς τις επιλογές της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι συνεχείς επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τα «κόκκινα» δάνεια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ωστόσο, είχαν ακολουθήσει κι άλλα περιστατικά.

Από τη συχνότητα του OPEN και εν συνεχεία του KONTRA, έκανε καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των Υπουργείων.

Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς είχε θέσει το θέμα εγγράφως, με ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο «γαλάζιος» βουλευτής, όμως, επανήλθε και συνέχιζε σε καθημερινό επίπεδο να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισαν ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο οι αόριστες και ανυπόστατες καταγγελίες, οι οποίες εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτές.

«Αν ο Μητσοτάκης με διαγράφει για να στείλει μηνύματα, είναι απαράδεκτο»
Στην πρώτη του αντίδραση, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα “κόκκινα” δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα “καρτέλ” στην ακρίβεια και επειδή επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν με διαγραφεί ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε χαρακτηριστικά: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Μαρινάκης για διαγραφή Σαλμά: «Ομόφωνη και αυτονόητη απόφαση, αποπειράθηκε να κάνει τον ήρωα»

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτονόητη από την Επιτροπή Δεοντολογίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή (23/09) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τις είδα τις δηλώσεις του κυρίου Σαλμά. Νομίζω ότι κάνει μία προσπάθεια να καταστήσει εαυτόν ως θύμα ή ήρωα των “κόκκινων” δανείων ή άλλων νομοσχεδίων.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τις αιτιάσεις του. Υπήρχαν κι άλλοι βουλευτές που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και είναι μέλη της κυβέρνησης, δεν επεβλήθη κομματική πειθαρχία.

Ο κ. Σαλμάς διέγραφη γιατί –σε αντίθεση με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία– συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις, ενώ, είχε λάβει απάντηση από την αρμόδια Υπουργό. Του επιδόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα και έχει κινηθεί ο νόμος.

Ανήκουμε σε μία παράταξη που σέβεται τους θεσμούς και έχουμε μάθει ότι αν υπάρχει κάτι με ποινική διάσταση, να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να “παίρνουμε σβάρνα” τα κανάλια. Η στάση Σιαλμά γεννά εύλογα ερωτήματα. Η απόφαση διαγραφής ήταν αυτονόητη και ομόφωνη, είναι άδικο να συνδέουμε μία διαγραφή με ένα νομοσχέδιο και μία ψήφο», υπογράμμισε για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ