Τουρισμός: Ήρθαν περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά ξόδεψαν… λιγότερα


Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα που επισκέφθηκε τη χώρα μας, είναι μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι.

Μπορεί τα τουριστικά έσοδα για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου να ήταν κατά 5,6% υψηλότερα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, καθώς ανήλθαν σε 10,95 δισ. ευρώ (από 10,37 δισ. ευρώ πέρυσι), με τις αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών να αυξάνονται κατά 11,2%, ωστόσο, εντοπίζεται μείωση της μέσης δαπάνης από κάθε τουρίστα.

Συγκεκριμένα, στο επτάμηνο τα έσοδα φθάνουν τα 10,9 δισ. ευρώ με αύξηση κοντά στα 600 εκατ. ευρώ (5,6%). Οι τουριστικές αφίξεις, πάντως, αυξήθηκαν κατά 11,2% και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα στο επτάμηνο ανέρχεται στα 583 ευρώ από 619 ευρώ πέρυσι. Τον Ιούλιο, οι εισπράξεις είναι μειωμένες κατά περίπου 180 εκατ. ευρώ συγκριτικά με πέρυσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο που αφορά τους Γερμανούς τουρίστες, αφού αν και ήλθαν περισσότεροι στη χώρα μας (+12,3%), δαπάνησαν 9,9% λιγότερα για τις διακοπές τους. Ακόμη, οι Γάλλοι αν και ήταν αυξημένοι κατά 4,3%, δαπάνησαν 34,2% λιγότερα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ