Τασμανία: Σέρφερ επιζεί από μαζική εξαφάνιση – «Είμαι ακόμα ζωντανός»


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρέναν έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο περιστατικό, το 2010 έσπασε την πλάτη του ενώ έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο κύμα της Τασμανίας

Ένας άνδρας που έκανε σερφ αισθάνεται τυχερός που είναι ζωντανός αφού γλίτωσε σχετικά αλώβητος από ένα διαβόητο επικίνδυνο σημείο σερφ στην Τασμανία.

Ο Mikey Brennan έκανε σερφ στο Shipstern Bluff, ένα απομακρυσμένο κύμα πλακών στο οποίο μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μια βόλτα με τζετ σκι 30 χιλιομέτρων ή μια πεζοπορία δύο ωρών, όταν καταβροχθίστηκε από τα γιγάντια κύματα στα ανοιχτά της χερσονήσου της Τασμανίας.

Ο 38χρονος, ρυμουλκήθηκε στο κύμα από ένα jetski πριν χάσει τον έλεγχο και εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο καθώς το κύμα έπεσε πάνω του.

«Είμαι έκπληκτος που είμαι ακόμα ζωντανός», είπε ο Brennan στο Mercury .

Ο Μπρέναν, ο οποίος υπέστη μώλωπες στα πλευρά και μια μικρή διάσειση, ήταν ευγνώμων για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ίσχυαν αφού τον έβγαλαν από το νερό σε ένα τζετ σκι.

«Θυμάμαι κάπως το κύμα, σαν να μπαίνω στο κύμα και μετά να χτυπάω το μεγάλο σκαλοπάτι, το οποίο αισθάνθηκα τόσο μεγάλο, σαν μια από αυτές τις μνημειώδεις στιγμές», είπε. «Απλώς έπεσα πολύ σκληρά. Απλώς δεν μπορούσα να το ελέγξω για να κολλήσω αυτή την προσγείωση».

Είπε ότι θυμόταν ελάχιστα τη στιγμή που έπεσε κάτω και ήταν μπερδεμένος όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια και διασώθηκε, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Royal Hobart για σαρώσεις.

«Είχα σχεδόν μελανιασμένα πλευρά. Δεν έσπασα τίποτα», είπε. «Με έβαλαν σε αξονική τομογραφία και τα έλεγξαν όλα αυτά, και μετά ήμουν στην ομάδα τραυμάτων και με εξέτασαν όλα. Απλώς είχα έναν τεράστιο πονοκέφαλο, μια μικρή διάσειση, οπότε είμαι αρκετά τυχερός».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρέναν έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο περιστατικό, το 2010 έσπασε την πλάτη του ενώ έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο κύμα της Τασμανίας.

«Για να είμαι ειλικρινής [η εξάλειψη των Shipstern] ήταν η πιο κοντινή στον θάνατο γιατί ακόμα και όταν έσπασα την πλάτη μου στην ανατολική ακτή στο Governor, είχα τις αισθήσεις μου για όλη την ώρα. Ήταν εξίσου επικίνδυνο, αλλά σαν αυτό ήταν απλώς να με νοκ άουτ και να χάνει τις αισθήσεις του. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Παρά την εμπειρία του, ο Μπρέναν ορκίστηκε ότι θα ξαναπήγε για σερφ. «Λατρεύω τον ωκεανό», είπε. «Το πίεζα. Ήξερα ότι το πίεζα ενάντια στον φόβο μου και υποθέτω ότι πρέπει να είσαι πρόθυμος να πας σε αυτό το μέρος, και αυτό έκανα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ