Το Ισραήλ καλεί τους αμάχους στο Νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν από στόχους της Χεζμπολάχ


Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου κλιμακώνεται ραγδαία, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να εξαπολύει εντατικές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, σε δηλώσεις του προειδοποίησε τους κατοίκους των χωριών της περιοχής να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς αναμένονται νέες επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις όπου η Χεζμπολάχ αποθηκεύει όπλα και πυραυλικά συστήματα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι αμάχοι που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις εγκαταστάσεις θέτουν τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Οι επιθέσεις στοχεύουν περιοχές όπως η κοιλάδα Μπεκάα, το Τύρος και άλλα χωριά στον νότιο Λίβανο. Πλάνα από το πεδίο μάχης δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από κατεστραμμένες περιοχές, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν με ακρίβεια υποδομές που σχετίζονται με την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ. Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι επιθέσεις αποτελούν απάντηση σε ενδείξεις για επικείμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με ρουκέτες και drones προς το βόρειο Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απάντησε κατηγορώντας το Ισραήλ για παραβίαση «κόκκινων γραμμών» και ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις συνιστούν κήρυξη πολέμου. Παράλληλα, η Χεζμπολάχ απειλεί να συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ, καθώς η σύγκρουση εντείνεται.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τους κατοίκους τόσο στο Ισραήλ όσο και στον Λίβανο να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Το Ισραήλ έχει ενεργοποιήσει τα συστήματα αεράμυνάς του, ενώ προχωρά σε συντονισμένες επιθέσεις με στόχο να περιορίσει τη δράση της Χεζμπολάχ και να διασφαλίσει την ασφάλεια των βόρειων περιοχών του​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ