Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο


Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τους εκτενείς βομβαρδισμούς σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, εν μέσω ανησυχίας για την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Οι επιθέσεις έχουν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, οι οποίες βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία τόσο κοντά στα σύνορα όσο και βαθύτερα στον Λίβανο, όπως στην κοιλάδα Μπεκάα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, η Χεζμπολάχ έχει απαντήσει με εκτόξευση ρουκετών ενάντια σε ισραηλινά εδάφη, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η σύγκρουση αυτή είναι συνέχεια της κλιμάκωσης που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, με ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι επιχειρήσεις τους θα συνεχιστούν μέχρι να διασφαλιστεί η επιστροφή των πολιτών στα σπίτια τους, ενώ ο αντιπρόεδρος της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, προειδοποίησε πως η οργάνωση έχει περάσει σε μια «ανοιχτή φάση μάχης για ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Την ίδια στιγμή, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, που πρόσκειται στο Ιράν, έχει εντείνει τις επιθέσεις της με drones ενάντια σε ισραηλινές βάσεις, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας​.

Οι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ και η ΕΕ, εκφράζουν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ