ΗΠΑ: 6χρονος εξαφανίστηκε το 1951 – Βρέθηκε ζωντανός μετά από 7 δεκαετίες


Η συνδρομή της ανιψιάς της οδήγησαν στην εύρεσή του 

Ένα 6χρονο παιδάκι απήχθη όταν έπαιζε ξέγνοιαστο και ανέμελο σε ένα πάρκο το 1951 στη Καλιφόρνια, ωστόσο βρέθηκε μετά από 7 ολόκληρες δεκαετίες ζωντανό χάρη στη βοήθεια του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το Guardian, το Bay Area News Group τόνισε τη Παρασκευή πως η ανιψιά του Luis Armando Albino στο Όκλαντ, εντόπισε το θείο της ο οποίος ζει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με την συνδρομή της αστυνομίας, του FBI και του τμήματος δικαιοσύνης.

Ο Albino το τότε 6χρονο έχει πλέον γίνει και πατέρας και παππούς, ενώ είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με τα όσα λέει η 63χρονη πλέον ανιψιά του, η οποία μάλιστα κατάφερε να τον επανενώσει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον περασμένο Ιούνιο.

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Φεβρουαρίου του 1951 όταν ο 6χρονος Albino δελεάστηκε από μια γυναίκα σε ένα πάρκο το Δυτικό Όκλαντ, οπού διασκέδαζε με τον μεγαλύτερο αδερφό του. Η γυναίκα με πρόφαση πως θα του αγόραζε μια καραμέλα τον προσέγγισε και τον απήγαγε πηγαίνοντάς τον στην ανατολική ακτή. Από εκεί ο Albino κατέληξε στα χέρια μιας οικογένειας που τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους.

Για περισσότερα από 70χρονια παρέμενε αγνοούμενος, ωστόσο η οικογένειά του δεν τον ξέχασε ποτέ και η φωτογραφία του υπήρχε σε κάθε σπίτι μελών της οικογένειας, σύμφωνα με την ανιψιά του.

Η αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Alequin «έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στην εύρεση του θείου της» και ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό που προσπαθούμε». Σε συνέντευξη της είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και είπε «Σε ευχαριστώ που με βρήκες» και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Η ιδέα πως ο θείος της μπορεί να ζει ήρθε το 2020, όταν για «πλάκα» η ίδια έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA. Από το αποτέλεσμα προέκυψε ένα ταίριασμα της τάξεως του 22% με έναν άντρα που εν τέλει αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τον ίδιο της τον θείο.

Στις αρχές του 2024 η ίδια και οι κόρες της ξεκίνησαν να ψάχνουν ξανά. Έτσι σε μια επίσκεψη τους στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοιτάζοντας μικροφίλμ άρθρων, έπεσε πάνω σε μια φωτογραφία του αγνοούμενου θείου της μαζί με τον μεγάλο του αδερφό. Τότε κατάλαβε πως ήταν στο σωστό δρόμο και την ίδια μέρα πήγε στην αστυνομία του Οκλαντ.

Οι ερευνητές θεώρησαν το εύρημα της με τη φωτογραφία σημαντικό και ξεκίνησαν μια νέα έρευνα. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση των αγνοουμένων έκλεισε, αλλά η αστυνομία και το FBI θεώρησαν ότι η έρευνα για την απαγωγή έπρεπε να παραμείνει ακόμη ανοιχτή.

Ο Luis βρισκόταν στην ανατολική ακτή και παρείχε δείγμα DNA, όπως και η αδερφή του, η μητέρα της Alequin.

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν και στις δύο πως ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι ανακριτές», είπε η Alequin. «Έπιασα τα χέρια της μαμάς μου και είπα: «Τον βρήκαμε».

Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Luis έφτασε επιτέλους στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. «Έπιασαν ο ένας τον άλλον και είχαν μια πολύ σφιχτή, μεγάλη αγκαλιά. Κάθισαν και μίλησαν», είπε, συζητώντας την ημέρα της απαγωγής, τη στρατιωτική τους θητεία και άλλα.

«Ήμουν πάντα αποφασισμένη να τον βρω και ποιος ξέρει, με την ιστορία μου εκεί έξω, θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλες οικογένειες να βιώσουν το ίδιο », είπε η Alequin. «Θα έλεγα: μην τα παρατάτε».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ