Τραγωδία στην Ιταλία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από κατάρρευση σπιτιού στο Σαβιάνο


Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν από κατάρρευση σπιτιού στην Ιταλία

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη αερίου στη νότια Ιταλία. Το διώροφο σπίτι τους στην πόλη Σαβιάνο, κοντά στη Νάπολη, κατέρρευσε μερικώς από την έκρηξη, σκοτώνοντας τα αδέρφια -ένα αγόρι και ένα κορίτσι- καθώς και τη μητέρα και τη γιαγιά τους.

Ο πατέρας και ένα νεογέννητο μωρό ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, δήλωσαν Ιταλοί πυροσβέστες. Παραμένει στο νοσοκομείο της Νάπολης σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα τραύματα του μωρού δεν είναι επικίνδυνα για τη ζωή του, μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας, ανέφερε ότι οι γονείς και τα τρία παιδιά ζούσαν στον έναν όροφο του ακινήτου, ενώ μια άλλη γυναίκα – που λέγεται ότι ήταν η γιαγιά – έμενε στον επάνω όροφο. «Οι πυροσβέστες ανέσυραν ζωντανούς τον πατέρα και ένα νεογέννητο μωρό, αφήνοντας τη φροντίδα τους στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, ενώ δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα σώματα των οποίων δυστυχώς ανασύρθηκαν άψυχα», ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Αν και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ηλικία των παιδιών, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν τεσσάρων και έξι ετών. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:00 (τοπική ώρα). Οι πυροσβέστες βρήκαν τα παιδιά και τον πατέρα το πρωί και στη συνέχεια πέρασαν όλη την ημέρα ψάχνοντας μέσα στα ερείπια, χωρίς να εντοπίσουν τη μητέρα μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Λούκα Κάρι είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι οι διασώστες έπρεπε να είναι «πολύ προσεκτικοί και να κινούνται αργά, για να αποφύγουν νέες καταρρεύσεις», ανέφερε το Associated Press. Ομάδες έρευνας και διάσωσης, που επιχειρούσαν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό της γιαγιάς μέχρι τη νύχτα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ακριβή αιτία της κατάρρευσης του κτηρίου, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το σπίτι κατέρρευσε μετά από έκρηξη αερίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ