Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ


Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, αναπαράγονται από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης και κάνουν λόγο για θάνατο ή τραυματισμό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Παρόλα αυτά, η Jerusalem Post, αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες. Μια άλλη πηγή που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα, θα έπρεπε να έχει τις σχετικές πληροφορίες, είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.

Πηγές των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη συγκεκριμένη επιχείρηση για την «εξουδετέρωση» του Σινουάρ.

Ο Ισραηλινός στρατός εξετάζει και το σενάριο ο ηγέτης της Χαμάς να βρίσκεται εκτός δικτύου, ώστε να μην εντοπίζονται τα ίχνη του.

Η Jerusalem Post υπανθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο, διέρρευσαν πολυάριθμες αναφορές ότι ο Σινουάρ ήταν νεκρός ή τραυματισμένος, είχε καταφύγει στο Σινά ή είχε αποκοπεί με άλλον τρόπο από το δίκτυό του και ότι δεν είχε πλέον τη διοίκηση. Αργότερα αποδείχθηκε ότι απλώς δεν είχε επαφή ως μέρος της τακτικής του.

Είναι επίσης πιθανό ορισμένοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον διοικητών μεσαίου επιπέδου της Χαμάς για να τους κάνουν να κλείσουν κάποιες από τις δικές τους συμφωνίες για ασυλία, εάν επιστρέψουν Ισραηλινούς ομήρους που έχουν υπό κράτηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ