Χεζμπολάχ: Με στρατιωτικές τιμές και πλήθος κόσμου η κηδεία του Ιμπραήμ Ακίλ στη Βηρυτό


Στο νεκροταφείο είχε οργανωθεί ειδική τελετή για το τελευταίο αντίο στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ

Με στρατιωτικές τιμές και πλήθος κόσμου έγινε η κηδεία του υπ’ αριθμόν 2 της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στη Βηρυτό.

Η κηδεία του διοικητή των ειδικών δυνάμεων της Ραντουάν, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άλλους 15 διοικητές της οργάνωσης από ισραηλινή πυραυλική επίθεση, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στη Βηρυτό, ενώ στίχοι του Κορανιού αντηχούσαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Η μεγάλη πομπή κατέληξε στο νεκροταφείο Rawdat al-Hawraa Zainab στο Ghobeiry, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Στο νεκροταφείο είχε οργανωθεί ειδική τελετή για το τελευταίο αντίο στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Ο Ιμπραήμ Ακίλ κατηγορείται από το Ισραήλ ότι ο ίδιος και οι άλλοι 15 διοικητές της Χεζμπολάχ, είχαν συγκεντρωθεί σε μυστική συνάντηση σε προάστιο της Βηρυτού, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου εισβολής στο βόρειο Ισραήλ, σε μία επιχείρηση ανάλογη με εκείνη που οργάνωσε και εκτέλεσε η Χαμάς σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 7 Οκτωβρίου 2023, προκαλώντας αιματοκύλισμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ