Ιστορίες κατασκοπείας: Κινεζική εταιρεία κατηγορείται για τσιπάκια σε γερανούς σε λιμάνια των ΗΠΑ


Έκθεση ισχυρίζεται ότι η κινεζική εταιρεία ήθελε… απομακρυσμένη πρόσβαση

Το «τσιπ κατασκοπείας» της Κίνας στα θαλάσσια λιμάνια των ΗΠΑ έχει σοκάρει τους ερευνητές..

Συγκεκριμένα, μια κινεζική εταιρεία κατηγορείται ότι κατασκοπεύει σε αμερικανικά λιμάνια, σηματοδοτώντας ένα ακόμη περιστατικό που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει νέες εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το eurasiantimes.com, πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού Κογκρέσου ανακάλυψε ότι μια κινεζική επιχείρηση εγκατέστησε εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών σε γερανούς που χρησιμοποιούνται σε αμερικανικά λιμάνια, επιτρέποντας ενδεχομένως στο Πεκίνο να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς και να βλάπτει ζωτικές υποδομές.

Σύμφωνα με τα πορίσματα στην Επιτροπή Επιλογής για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα , στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ZPMC, μια κρατική εταιρεία μηχανικών με έδρα τη Σαγκάη, άσκησε πιέσεις στις αμερικανικές λιμενικές αρχές για να παραχωρήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στους γερανούς της, ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται στη Δυτική Ακτή.

Στη γραφειοκρατική χρήση, ο όρος «Δυτική Ακτή» αναφέρεται στις όμορες πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον, αν και μερικές φορές περιλαμβάνει επίσης την Αλάσκα και τη Χαβάη. Έτσι, η πιθανή κινεζική κατασκοπεία σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε να είναι πολύ ανησυχητική για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε μετά από έρευνα ενός έτους, αναφέρει επίσης ότι «εάν χορηγηθεί, η πρόσβαση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί και σε άλλες κυβερνητικές οντότητες [της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας], γεγονός που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο λόγω των νόμων της ΛΔΚ περί εθνικής ασφάλειας που επιβάλλουν τη συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών».

Η έκθεση υπογράμμισε επίσης ότι μεταξύ των συσκευών που ήταν προσαρτημένες στους γερανούς ήταν και τα μόντεμ κινητής τηλεφωνίας που «δεν ζητήθηκαν από τους λιμένες των ΗΠΑ ούτε συμπεριλήφθηκαν στις συμβάσεις… [και] αποτελούν ένα σημαντικό τρωτό σημείο ασφαλείας από την… πίσω πόρτα, που υπονομεύει την ακεραιότητα των λιμενικών εργασιών».

Επικαλούμενη έγγραφα συμβάσεων και μαρτυρίες φορέων εκμετάλλευσης λιμένων, η μελέτη ανέφερε ότι «αυτά τα άγνωστα μόντεμ πιστεύεται ότι είχαν εγκατασταθεί υπό την αιγίδα της συλλογής δεδομένων χρήσης του εξοπλισμού». Αυτά τα μόντεμ φέρεται να δημιούργησαν μια μυστική προσέγγιση για τη συλλογή δεδομένων και την παράκαμψη των τειχών προστασίας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαταράξουν τις λειτουργίες του λιμανιού, παρόλο που ήταν περιττά για τη λειτουργία των γερανών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ