ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Ούτε επιθυμητή, ούτε αναπόφευκτη» μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή


Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν είναι «ούτε επιθυμητή ούτε αναπόφευκτη».

Οι ΗΠΑ δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στα τελευταία περιστατικά μετά το κύμα εκρήξεων στον Λίβανο αυτή την εβδομάδα, είπε.

Τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» όλα τα μέρη «να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να βυθίσουν την περιοχή σε έναν καταστροφικό πόλεμο».

Αναμένουμε ότι όλα τα μέρη θα συμμορφωθούν με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα λάβουν όλα τα εύλογα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες στους αμάχους, ειδικά εκείνους που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μια διπλωματική λύση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι εκτοπισμένοι Λιβανέζοι και Ισραηλινοί πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια, πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουν την αποκλιμάκωση και τη διαρκή διπλωματική λύση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ