Η Έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ είναι επιστημονικά ακριβής


Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Βαν Γκογκ «συλλαμβάνει με ακρίβεια» την αλυσιδωτή ενέργεια του φυσικού κόσμου

Λίγοι γνωρίζουν ότι οι διάσημοι φουσκωμένοι ουρανοί της Έναστρης Νύχτας, είναι «ζωντανοί με φυσική του πραγματικού κόσμου».

Οι πινελιές του Βαν Γκογκ δημιουργούν μια ψευδαίσθηση της κίνησης του ουρανού τόσο πειστική που οδήγησε τους επιστήμονες της ατμόσφαιρας που ειδικεύονται στη θαλάσσια δυναμική και τη δυναμική των ρευστών στην Κίνα και τη Γαλλία να αναρωτηθούν πόσο στενά ευθυγραμμίζεται με τη φυσική των πραγματικών ουρανών.

Εξήγησαν ότι ενώ η ατμοσφαιρική κίνηση στον πίνακα δεν μπορεί να μετρηθεί, οι πινελιές μπορούν να λειτουργήσουν ως stand-in.

Και κατέληξαν οι ερευνητές ότι ο Βαν Γκογκ «συλλαμβάνει με ακρίβεια» την αλυσιδωτή ενέργεια.

Ανακάλυψαν αυτό που περιέγραψαν ως «κρυμμένες αναταράξεις» στην απεικόνιση του ουρανού από τον ζωγράφο.

Για να αποκαλύψουν κρυμμένες αναταράξεις, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε πινελιές στον πίνακα σαν φύλλα που στροβιλίζονται σε μια χοάνη ανέμου για να εξετάσει το σχήμα, την ενέργεια και την κλιμάκωση των ατμοσφαιρικών χαρακτηριστικών της κατά τα άλλα αόρατης ατμόσφαιρας.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη σχετική φωτεινότητα ποικίλων χρωμάτων βαφής ως υποκατάστατο για την κινητική ενέργεια της φυσικής κίνησης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physics of Fluids, ανέλυσε τη χωρική κλίμακα των 14 κύριων στροβιλιζόμενων σχημάτων του πίνακα για να διαπιστώσει εάν ευθυγραμμίζονται με τη θεωρία της κλιμακωτής ενέργειας που περιγράφει την κινητική μεταφορά ενέργειας από μεγάλης σε μικρής κλίμακας τυρβώδεις ροές στην ατμόσφαιρα.

Ανακάλυψαν ότι η συνολική εικόνα ευθυγραμμίζεται με το νόμο του Kolmogorov, ο οποίος προβλέπει την ατμοσφαιρική κίνηση και κλίμακα σύμφωνα με τη μετρούμενη αδρανειακή ενέργεια.

Εξετάζοντας τον μικρόκοσμο μέσα στις ίδιες τις πινελιές βαφής, όπου η σχετική φωτεινότητα διαχέεται σε όλο τον καμβά, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε επίσης μια ευθυγράμμιση με την κλιμάκωση του Batchelor, η οποία περιγράφει τους ενεργειακούς νόμους σε μικρής κλίμακας, παθητικές βαθμωτές αναταράξεις μετά από ατμοσφαιρική κίνηση.

Είπαν ότι η εύρεση και των δύο κλιμακώσεων σε ένα ατμοσφαιρικό σύστημα είναι σπάνια και ήταν ένας «μεγάλος οδηγός» για την έρευνά τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ