Γκάλαντ: Το Ισραήλ θα συνεχίσει σε «νέα φάση» πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ


Δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον «παγκόσμιο τρομοκράτη» Ιμπραχίμ Ακίλ στον βομβαρδισμό της Βυρητού, σύμφωνα με τον ισραηλιόν στρατό

Το Ισραήλ θα συνεχίσει σε «νέα φάση» πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ μέχρι να «επιτευχθεί ο στόχος», λέει ο υπουργός Άμυνας.

Ο Γκάλαντ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X, τόνισε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις «ακολουθίες ενεργειών του στη νέα φάση» της σύγκρουσής του με τη Χεζμπολάχ έως ότου «επιτευχθεί ο στόχος του» όταν οι Ισραηλινοί που εκτοπίστηκαν από τις μάχες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Γκάλαντ δήλωσε ότι ολοκλήρωσε μια αξιολόγηση της κατάστασης με τον αρχηγό του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και ανώτερους αξιωματούχους μετά τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ Ιμπραήμ Ακίλ στον Λίβανο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι περίπου 10 ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ibrahim Aqil σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο υποναύαρχος Daniel Hagari, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι τα άτομα που στοχοποιήθηκαν στην ισραηλινή επίθεση ήταν «οι διοικητές που συνέταξαν και οδήγησαν το σχέδιο της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, που θα εκτελεστεί την ημέρα που δόθηκε η εντολή, να επιτεθεί στο βόρειο έδαφος του κράτους του Ισραήλ».

Ο εκπρόσωπος του IDF ισχυρίστηκε ότι στο πλαίσιο αυτής της εισβολής, η Χεζμπολάχ «σκόπευε να εισβάλει στο ισραηλινό έδαφος, να καταλάβει τις κοινότητες της Γαλιλαίας και να δολοφονήσει και να απαγάγει ισραηλινούς πολίτες – παρόμοια με αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ