Ιμπραχίμ Ακίλ: Ποιος ήταν ο Ταχσίν και γιατί το Ισραήλ ήθελε το «κεφάλι» του «παγκόσμιου τρομοκράτη»


Χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμιος τρομοκράτης και επικηρύχθηκε για 7 εκατομμύρια δολάρια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό σε μία «στοχευμένη» όπως τη χαρακτήρισε επίθεση και ο στόχος της αποκαλύφθηκε.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά και διεθνή ΜΜΕ, στόχος των Ισραηλινών, ήταν ο Ιμπραχίμ Ακίλ, γνωστός ως Tahsin, ανώτερος διοικητής της ελίτ μονάδας της Χεζμπολάχ, Δύναμης Ραντουάν και δεύτερος στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεών της μετά τον Φουάντ Σουκρ.

Τον Ιμπραχίμ Ακίλ, ωστόσο ήθελαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες τον είχαν επικηρύξει με 7 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό ή τη σύλληψη του.

Χαρακτηρισμός ως παγκόσμιου τρομοκράτη

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Ακίλ ως Ειδικά Καθορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του σε πολλαπλές τρομοκρατικές συνωμοσίες, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής εθνικών αξιωματούχων τη δεκαετία του 1980.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο Ακίλ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, «ήταν κύριο μέλος της Οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ – πυρήνας της Χεζμπολάχ – που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, οι οποίες σκότωσαν 63 άτομα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ