Μεγάλα «βάσανα» για τη Mercedes – Καταρρέει η μετοχή


Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Mercedes μείωσε το στόχο που είχε θέση αναφορικά με τα κέρδη για το σύνολο του έτους για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, λόγω ασθενέστερης ζήτησης από την Κίνα.

Οι μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη.

Η οικονομική αδυναμία της Κίνας και η μια κρίση ακινήτων στη Γερμανία έχουν πλήξει σοβαρά τη ζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, η οποία έχει γίνει πονοκέφαλος όχι μόνο για τη Mercedes αλλά και τη Volkswagen, την Porsche και τη BMW.

Ως αποτέλεσμα, η Mercedes-Benz μείωσε τις προοπτικές για τα κέρδη της το 2024 τόσο για τη Mercedes-Benz Cars όσο και για τον Όμιλο Mercedes-Benz, αφού ήδη είχε υποβαθμίσει την προοπτική περιθωρίου κέρδους τον Ιούλιο για τους ίδιους λόγους.

«Υπάρχει τεράστια επιφυλακτικότητα, προσπαθώ να το πω διπλωματικά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Ola Kaellenius σε αναλυτές σε τηλεφώνημα μετά την ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δαπάνες για ακριβά αγαθά μειώθηκαν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. «Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό; Δεν ξέρω, αλλά παραμένω επιφυλακτικός για το άμεσο μέλλον αναφορικά με την Κίνα», προσέθεσε.

Η Mercedes-Benz Cars αναμένει τώρα η προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων να είναι μεταξύ 7,5% και 8,5% το 2024, από 10% σε 11% προηγουμένως, υποδηλώνοντας μια αναμενόμενη προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων της τάξης του 6% για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ