Χαλκιδική: Δικαίωση για τη 10χρονη μαθήτρια – «Θα φοιτήσει στο σχολείο της επιλογής της»


Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε με τη βοήθεια της αστυνομίας να διώξει από το σχολείο, τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, τη 10χρονη μαθήτρια για να μην δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, μέσω της Γενικής Γραμματέως Αθανασίας Εμμανουηλίδου, μίλησε στο Νewsbomb.gr σχετικά με το ζήτημα της 10χρονης μαθήτριας από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο εξαιτίας των νέων μέτρων του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία. Σύμφωνα με την Aθανασία Εμμανουηλίδου, το θέμα έχει πλέον διευθετηθεί και η 10χρονη θα φοιτήσει στο σχολείο της επιλογής της, στο χωριό όπου διαμένει.

Όπως ανέφερε η ίδια, έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, βρέθηκε η καλύτερη δυνατή λύση για τη μαθήτρια, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει κανονικά στο σχολείο που επιθυμεί, χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλο σχολείο μακριά από την κατοικία της.

Το ζήτημα προέκυψε όταν η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χαλκιδικής αποφάσισε να απομακρύνει τη μαθήτρια από το σχολείο στα Σήμαντρα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς προέβλεπε τη φοίτηση της μαθήτριας σε σχολείο στην Πορταριά, το οποίο βρίσκεται σε αρκετά χιλιόμετρα απόσταση, γεγονός που δεν ήταν πρακτικά εφικτό.

Αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής κατήγγειλε την πολιτική αυτή και προγραμμάτισε στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τετάρτη, με στόχο να πιέσει για την επίλυση του ζητήματος. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση για την προστασία των δικαιωμάτων της μαθήτριας και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης φοίτησής της στο σχολείο του χωριού της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ