Κανταΐφι με σοκολάτα – Η διαφορετική εκδοχή του κλασσικού σιροπιαστού 


Το κανταΐφι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό με καταγωγή από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. Σε αυτή την εκδοχή, εμπλουτίζεται με σοκολάτα, συνδυάζοντας την τραγανή υφή του φύλλου κανταϊφιού με την πλούσια γεύση της σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει.

Κανταΐφι με σοκολάτα – Υλικά

  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Σιρόπι (προαιρετικά):
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 150 ml νερό
    • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Προετοιμασία κανταϊφιού: Ξετύλιξε το φύλλο κανταΐφι και χώρισέ το προσεκτικά με τα χέρια σου ώστε να γίνει αφράτο. Ράντισε με το λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού.
  3. Γέμιση: Σε κάθε λωρίδα φύλλου, τοποθέτησε λίγη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς. Τύλιξε σε ρολάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  4. Ψήσιμο: Ψήσε τα ρολάκια για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Σιρόπι (προαιρετικά): Εάν θέλεις να προσθέσεις σιρόπι, βράσε τη ζάχαρη με το νερό, το λεμόνι και το μέλι για 5 λεπτά και άφησέ το να κρυώσει.
  6. Σοκολατένια σάλτσα: Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Ρίξε τη σάλτσα πάνω από τα κανταΐφια.
  7. Σερβίρισμα: Γαρνίρισε με λίγα ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα και πρόσθεσε σιρόπι αν το προτιμάς.

Απόλαυσε αυτό το απολαυστικό κανταΐφι σοκολάτας με την τραγανή υφή και τη λαχταριστή γεύση σοκολάτας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ