Αυτή η γευστική μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού είναι η ιδανική επιλογή για μια διαφορετική εκδοχή των σπαγγέτι που συνδυάζει τα αρώματα του λεμονιού και της πλούσιας γεύσης της παρμεζάνας. Η λεμονάτη σάλτσα προσδίδει ένταση και φρεσκάδα, ενώ το άρωμα του σκόρδου και η προσθήκη παρμεζάνας δίνουν βάθος στη γεύση. Είναι μια από τις πιο απλές αλλά και εντυπωσιακές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο.
Μακαρονάδα με σάλτσα λεμονιού και γευστική παρμεζάνα
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
- 1/4 φλ. χυμό λεμονιού (περίπου 1-2 λεμόνια)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λεμόνι σε φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρισέ το μέχρι να αρωματίσει, χωρίς να καεί.
- Ρίξε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, στράγγιξέ τα και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τη σάλτσα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά για να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακάτεψε καλά και ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σου.
- Σέρβιρε τα μακαρόνια με λίγη έξτρα παρμεζάνα, φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα.
Καλή όρεξη!