Τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν ικανοποιούν τους πολίτες: Η ακρίβεια «τσακίζει» τα νοικοκυριά


Παρά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη φωτεινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), οι πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί και αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων απέναντι στην ακρίβεια. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά τις εξαγγελίες αποτυπώνουν ότι το πρόβλημα της ακρίβειας κυριαρχεί στις ανησυχίες των νοικοκυριών, με το υψηλό κόστος διαβίωσης να θεωρείται το μεγαλύτερο ζήτημα.

Αναλυτικά στοιχεία από δημοσκοπήσεις:

Στη δημοσκόπηση της MRB, το 54,4% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ μόνο το 30,1% τα αξιολογεί θετικά. Μάλιστα, μόλις το 3% τα βρίσκει «πολύ θετικά». Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών σχετίζονται με την ενέργεια (84,9%), τα τρόφιμα (74,2%) και τα ιατρικά έξοδα (37,5%).

Από τη δημοσκόπηση της MRB
Οι μεγαλύτεροι «πονοκέφαλοι» για τα νοικοκυριά

Στη δημοσκόπηση της Pulse, το 45% των ερωτηθέντων κρίνει ότι τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν, ενώ το 43% τα θεωρεί εντελώς ανεπαρκή. Η ακρίβεια παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, όπως και σε άλλες έρευνες​.

Ποιο θέμα προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 71% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, με την ακρίβεια να αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίτες. Σημαντική ανησυχία υπάρχει επίσης για την υγειονομική περίθαλψη, δείχνοντας τη γενική δυσπιστία απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές​.

Σε λάθος κατεύθυνση η πορεία της χώρας
Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης

Τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει την επέκταση του Market Pass μέχρι το τέλος του έτους, τη διατήρηση των επιδοτήσεων για το ρεύμα, την ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης, και πιθανά νέα μέτρα, όπως μια επιταγή ακρίβειας για τους ευάλωτους. Ωστόσο, παρά τα μέτρα αυτά, η πλειοψηφία των πολιτών δεν φαίνεται να πείθεται ότι θα επαρκέσουν για την αναχαίτιση των οικονομικών πιέσεων.

Η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στα μέτρα αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης, με την ακρίβεια να συνεχίζει να πλήττει το εισόδημα των νοικοκυριών, καθιστώντας την οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση ανεπαρκή για πολλούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ