Tραμπ: «Το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει σε δύο χρόνια» εάν εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις


Ο Τραμπ λέει ότι «το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει» εάν εκλεγεί η Δημοκρατική αντίπαλός του, Κάμαλα Χάρις σε μια έκκληση προς τους Εβραίους ψηφοφόρους 

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ένα αποκαλυπτικό μέλλον για το Ισραήλ σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, απευθυνόμενος σε μια διάσκεψη με θέμα την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία απαξίωσε το εκτιμώμενο 60% των Αμερικανοεβραίων ως «ανόητους» που θα έπρεπε να «εξεταστεί το κεφάλι» τους εάν ψηφίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, αντιπρόεδρο Χάρις.

«Αν δεν κερδίσω αυτές τις εκλογές – και οι Εβραίοι θα είχαν πολλά να κάνουν με αυτό, καθώς το 60% ψηφίζει τον εχθρό – το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει σε δύο χρόνια», είπε ο Τραμπ σε ένα ευνοϊκό και δεκτικό πλήθος. «Πιστεύω ότι έχω 100% δίκιο… Αν κερδίσω, το Ισραήλ θα είναι ασφαλές και θα σταματήσουμε το τοξικό δηλητήριο του αντισημιτισμού».

Ο Τραμπ μίλησε στη διάσκεψη του Ισραηλινού Αμερικανικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον, συνοδεύοντας τη Μίριαμ Άντελσον, σύζυγο του αείμνηστου μεγιστάνα του καζίνο και μέγα δωρητή των Ρεπουμπλικανών. Σέλντον Άντελσον. Η Άντελσον είναι μια από τους πιο αξιόλογους δωρητές του πρώην προέδρου, συνεισφέροντας σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του.

«Η Μίριαμ με έχει βάλει να δουλέψω σκληρά εδώ», είπε αστειευόμενος ο Τραμπ σε ένα πλήθος που τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα, φωνές «Τραμπ», με μια γυναίκα να ανοίγει ένα υφασμάτινο πανό που έφερε τις λέξεις «πάλεψε, πάλεψε» το σύνθημα που υιοθέτησε η εκστρατεία του, μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Ήταν το πρώτο ταξίδι του Τραμπ στην Ουάσιγκτον μετά τη δεύτερη προφανή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στο κτήμα του Mαρ-α-Λάγο στη Φλόριντα. Ο τόπος της ομιλίας του, το Ουάσιγκτον Χίλτον, ήταν ο τόπος της απόπειρας δολοφονίας του Προέδρου Ρίγκαν το 1981. Αλλά ο Τραμπ έκανε μόνο μία αναφορά στον πυροβολισμό του Ιουλίου, όταν η σφαίρα ενός ένοπλου τραυμάτισε το αυτί του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια, αναδεικνύοντας πώς το «αγαπημένο του γράφημα» – με τους αριθμούς μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της θητείας του – έσωσε τη ζωή του.

Αλλά σχετικά με το θέμα της καταπολέμησης του αντισημιτισμού, ο Τραμπ υποσχέθηκε εάν εκλεγεί «να αντιμετωπίσει την κρίση του αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια και θα πω στους προέδρους των κολεγίων ότι εάν δεν σταματήσετε την αντισημιτική προπαγάνδα, θα χάσουν τη διαπίστευσή τους και θα χάσουν όλα τα ομοσπονδιακά υποστήριξη»

Η πλειοψηφία των Αμερικανοεβραίων προτιμά την Χάρις από τον Τραμπ – 72% έναντι 25%- σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα από το Εβραϊκό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Αμερικής. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανικός Συνασπισμό των Εβραίων, μια ομάδα υπεράσπισης και πολιτικής δράσης, εστιάζει στη μετατόπιση της ψήφου των Εβραίων της Αμερικής σε βασικές πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, η Νεβάδα, το Μίσιγκαν, η Αριζόνα και η Τζόρτζια – ξεκινώντας μια εκστρατεία 10 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι διαφημίσεις χαρακτηρίζουν τη Χάρις ως «αντι-Ισραηλινή» και τη συνδέουν με την προοδευτική «ομάδα» των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι από τους πιο έντονους επικριτές του Ισραήλ στο Κογκρέσο και έχουν τιμωρηθεί για σχόλια που θεωρούνται αντισημιτικά.

«Όποιος ψηφίζει Δημοκρατικούς ή Καμάλα, το χειρότερο…θα πρέπει να εξετάσει τον εγκέφαλό του», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του.

«Αδιάκοπος αιματηρός πόλεμος για την εξάλειψη των Εβραίων και των κρατών και των Εβραίων έξω από την Αγία Γη, και δεν συγχωρούν τους ανθρώπους – το ανακαλύψατε στις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Τραμπ. «Οι εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία του Ισραήλ, στην πραγματικότητα, αν το σκεφτείς πόσο τρελό ακούγεται αυτό, αλλά είναι αλήθεια».

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγο πριν την πρώτη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς διέρρηξαν το φράγμα που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Νότιο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στα σπίτια τους, στο δρόμο και στόχευσαν ένα μουσικό φεστιβάλ. Η Χαμάς απήγαγε περίπου 250 άτομα από το Ισραήλ, με περίπου 100 άτομα να παραμένουν όμηροι – ζωντανοί και νεκροί. Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που ακολούθησε σκότωσε περίπου 40.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ