Άγνωστο μουσικό κομμάτι του Μότσαρτ ανακαλύφθηκε σε γερμανική βιβλιοθήκη


Το πρόσφατα ανακαλυφθέν χειρόγραφο δεν γράφτηκε από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά πιστεύεται ότι είναι ένα αντίγραφο που έγινε περίπου το 1780, δήλωσαν οι ερευνητές

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό κομμάτι που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ όταν ήταν πιθανότατα στην πρώιμη εφηβεία του αποκαλύφθηκε σε μια βιβλιοθήκη στη Γερμανία.

Το έργο χρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1760 και αποτελείται από επτά μικροσκοπικές κινήσεις για ένα τρίο εγχόρδων διάρκειας περίπου 12 λεπτών, ανέφεραν οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Λειψίας σε δήλωσή τους.

Γεννημένος το 1756, ο Μότσαρτ ήταν παιδί-θαύμα και άρχισε να συνθέτει σε πολύ μικρή ηλικία υπό την καθοδήγηση του πατέρα του.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν το έργο στη μουσική βιβλιοθήκη της πόλης κατά τη σύνταξη της τελευταίας έκδοσης του καταλόγου Köchel, του οριστικού αρχείου των μουσικών έργων του Μότσαρτ.

Το πρόσφατα ανακαλυφθέν χειρόγραφο δεν γράφτηκε από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά πιστεύεται ότι είναι ένα αντίγραφο που έγινε περίπου το 1780, δήλωσαν οι ερευνητές.

Το κομμάτι εκτελέστηκε από ένα τρίο εγχόρδων στα αποκαλυπτήρια του νέου καταλόγου Köchel στην αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ την Πέμπτη.

Θα κάνει γερμανική πρεμιέρα στην Όπερα της Λειψίας το Σάββατο.

Το κομμάτι αναφέρεται ως Ganz kleine Nachtmusik στον κατάλογο, σύμφωνα με τις βιβλιοθήκες της Λειψίας.

Το χειρόγραφο αποτελείται από σκούρο καφέ μελάνι σε μεσαίο λευκό χειροποίητο χαρτί και τα μέρη είναι ξεχωριστά δεμένα, είπαν.

Ο κατάλογος Köchel περιγράφει το κομμάτι ως «διατηρημένο σε μία μόνο πηγή, στην οποία η απόδοση του συγγραφέα υποδηλώνει ότι το έργο γράφτηκε πριν από το πρώτο ταξίδι του Μότσαρτ στην Ιταλία», σύμφωνα με τις δημοτικές βιβλιοθήκες.

Πηγή: Guardian



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ