Σρατηγός Καμπάς για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Πάμε σε καινούρια πίστα» – Τι τον προβληματίζει


Υπάρχουν πολλά επεισόδια σε όλο αυτόν τον πόλεμο, σχολίασε ο Στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλά επεισόδια στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γιώργος Καμπάς.

Ειδικότερα, είπε πως «σίγουρα πάμε σε καινούργια πίστα, διότι και οι βομβαρδισμοί που γίνονται τις προηγούμενες περιόδους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ ήταν και σε αποθήκες πυρομαχικών τους και οπλισμού».

Αναφερθείς σε αυτό καθεαυτό το περιστατικό με την έκρηξη βομβητών στον Λίβανο, ο κ. Καμπάς έκανε λόγο για ανορθόδοξη και άκρως εντυπωσιακή κατάσταση και προσέθεσε: «Το καταλαβαίνουμε ότι ήταν κάτι το οποίο ήταν πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα έκανε τον Νασράλα να νιώσει ότι είναι σε μειονεκτική θέση. Το ότι θέλει να εκδικηθεί το έχουμε ξανακούσει».

Επισήμανε πως χτυπήθηκε η ραχοκοκαλιά της επικοινωνίας των μαχητών της Χεζμπολάχ.

Στη συνέχεια θέλησε να διακρίνει τη Χεζμπολάχ από τη Χαμάς. «Είναι κάτι πολύ πιο ισχυρό, κάτι πολύ πιο συγκροτημένο, οργανωμένο και πολύ καλύτερα με όπλα, εξοπλισμένο από το Ιράν» όπως τόνισε.

Περαιτέρω, ο κ. Καμπάς σχολίασε τη στάση του Ιράν. Αναφορικά γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του Χανίγια δεν έχει υπάρξει ακόμα απάντηση από το Ιράν ο αρχηγός του ΓΕΣ σχολιάζει: «Είναι ένας προβληματισμός αυτός το οποίο νομίζω προβληματίζει όλους τους αναλυτές παγκοσμίως. Δηλαδή για ποιο λόγο το Ιράν δεν αντέδρασε σε αυτά τα οποία έλεγε τουλάχιστον ή δεν φάνηκε ότι ήταν σύμφωνος με αυτά τα οποία είπε ότι θα εκδικηθώ;» και συμπληρώνει «ο εσωτερικός πληθυσμός επειδή ελέγχεται πάρα πολύ και επικοινωνιακά και με τα ΜΜΕ, πιστεύω ότι παίρνει τα μηνύματα τα οποία θέλει η ηγεσία του Ιράν και αυτά είναι ότι εμείς προσπαθούμε να αποκλιμάκωση και να σώσουμε τους Παλαιστινίους από όλο αυτό το πράγμα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ