Αυτές είναι οι ασφαλέστερες χώρες στη Γη αν ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος


Σε 12 σημεία του πλανήτη μπορείτε να αναζητήσετε καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου για να μπορέσετε να επιβιώσετε

Οι αυξανόμενες παγκόσμιες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει σε εικασίες ότι ίσως τελικά το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου να μην είναι και τόσο μακρινό σενάριο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολλοί αναρωτιούνται που να κρυφτούν για να γλιτώσουν από αυτή τη δυσοίωνη προοπτική και που θα είναι πιο ασφαλείς.

Παρακάτω είναι η λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες, όπου θα πρέπει να βρίσκεται όταν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Η λίστα ξεκινά με μια ήπειρο. Η Ανταρκτική μπορεί να φημίζεται για τον ακραίο τουρισμό, τα όμορφα τοπία και το παγωμένο έδαφος, είναι απίθανο ωστόσο να συχνάζουν πολλοί άνθρωποι στην πιθανή περίπτωση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της θέσης της ως το νοτιότερο σημείο του πλανήτη.

Αργεντίνη

Αν και η Αργεντινή είχε ιστορικό εμπλοκής σε σύγκρουση, ιδίως με το Ηνωμένο Βασίλειο για την κυριαρχία των Νήσων Φώκλαντ το 1982, η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει βρεθεί ότι είναι το πιο πιθανό μέρος για να επιβιώσει από την πείνα μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απελευθέρωση 100 πυρηνικών βομβών θα μπορούσε να απελευθερώσει τόσο πολύ καπνό που ο ήλιος μπορεί να εξαφανιστεί, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την πείνα και την αποτυχία των καλλιεργειών.

Ως αποτέλεσμα, η Αργεντινή θα ήταν ένα καλό μέρος για να βρεθείτε χάρη στην αφθονία των ανθεκτικών καλλιεργειών της, όπως το σιτάρι.

Μπουτάν

Μετά την ένταξή του στα Ηνωμένα Έθνη στις 21 Σεπτεμβρίου 1971, το Μπουτάν δήλωσε ότι είναι ουδέτερο σε σχέση με οποιαδήποτε σύγκρουση.

Αυτή η στάση σημαίνει ότι συχνά κατατάσσεται ψηλά στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης.

Ο συνδυασμός του γεγονότος ότι είναι μεσόγειο με την πληθώρα των ορεινών περιοχών του σημαίνει ότι το Μπουτάν θα ήταν ιδιαίτερα ασφαλές εάν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Χιλή

Επόμενη στη λίστα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, η οποία εκτείνεται σε 6.435 χλμ. συνολικά, δηλαδή μία απόσταση μεταξύ Μόσχας και Μαδρίτης.

Όπως και η γειτονική της Αργεντινή, η Χιλή είναι ευλογημένη με μια ποικιλία από διαφορετικές καλλιέργειες και φυσικούς πόρους.

Το επίπεδο ανάπτυξής είναι επίσης αναμφισβήτητα το πιο προηγμένο στη Νότια Αμερική. Έτσι, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι, το επίπεδο υποδομής του και η πρόσβασή του στη σύγχρονη τεχνολογία σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σημείο για να συμβεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Φίτζι

Για όποιον θα ήθελε να βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη χώρα στο ξέσπασμα του πολέμου, τα Φίτζι είναι ιδανικά. Το νησιωτικό έθνος – που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού – απέχει περίπου 2.700 μίλια από την πλησιέστερη χώρα του, που είναι η Αυστραλία.

Αυτό, μαζί με μια πιθανή έλλειψη στρατιωτικής στρατηγικής, καθώς ο στρατός του έχει μόλις 6.000 άνδρες, σημαίνει ότι κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης.

Με μεγάλο μέρος της γης που αποτελείται από πυκνά δάση, καθώς και άφθονη προμήθεια ορυκτών και ψαριών, τα Φίτζι μπορεί να είναι το τέλειο μέρος για να βρεθείτε κατά τη διάρκεια του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Γροιλανδία

Το νησί της Γροιλανδίας, που ανήκει στη Δανία, είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου.

Η Γροιλανδία είναι διαβόητα απομακρυσμένη, ορεινή και πολιτικά ουδέτερη, γεγονός που την καθιστά ιδανικό καταφύγιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Έχει επίσης εκτιμώμενο δημοφιλές 56.000 ανθρώπων, που σημαίνει ότι είναι απίθανο να στοχοποιηθεί από καμία παγκόσμια υπερδύναμη.

Ισλανδία

Η Ισλανδία βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης, κερδίζοντας τη φήμη μιας από τις πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Εκτός από ιδιαίτερα απομακρυσμένη, η Ισλανδία δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για την εξάρτησή της από άλλες χώρες για πόρους, χάρη στην παρουσία αποθεμάτων γλυκού νερού, θαλάσσιων πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ινδονησία

Όπως και άλλοι στον κατάλογο, η Ινδονησία περιλαμβάνεται χάρη στην τυπικά ουδέτερη στάση της σε πολιτικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο.

Το 1948, ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, Αχμέντ Σουκάρνο, επινόησε τον όρο «ελεύθερος και ενεργός» για να αναφερθεί στην εξωτερική τους πολιτική.

Αυτό αναφερόταν στο γεγονός ότι ενεργούν ανεξάρτητα στις διεθνείς υποθέσεις και ασχολούνται περισσότερο με τη δημιουργία της παγκόσμιας ειρήνης.

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία κατέχει τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης και εδώ και καιρό εκπλήσσεται για την ακομμάτιστη στάση της στις συγκρούσεις. Αν δεχόταν επίθεση, το ορεινό ανάγλυφο της χώρας προσφέρει στους πολίτες της την τέλεια προστασία.

Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική κερδίζει μια θέση χάρη στο ότι είναι το σπίτι πολλών πηγών τροφίμων, μαζί με άφθονες ποσότητες εύφορης γης και γλυκού νερού.

Οι σύγχρονες υποδομές της χώρας θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να επιβιώσετε εάν συμβεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ελβετία

Από όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο, η Ελβετία μπορεί να είναι η χώρα που συνδέεται μοναδικά και πιο εύκολα με την πολιτική ουδετερότητα.

Η χώρα φημίζεται για τη σταθερή της θέση – ή την έλλειψή της – σε ζητήματα που αφορούν τη διεθνή πολιτική εδώ και σχεδόν 200 χρόνια και προστατεύεται καλά από το ορεινό της έδαφος, την περίκλειστη γεωγραφία και τα πολυάριθμα πυρηνικά καταφύγια.

Τουβαλού

Παλαιότερα γνωστά ως νησιά Ellice, το Tuvalu βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Χαβάης και Αυστραλίας.

Ένας εξαιρετικά χαμηλός πληθυσμός μόλις 11.000 κατοίκων σημαίνει ότι οι υποδομές είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τα κορυφαία δυτικά έθνη.

Με τους φυσικούς πόρους επίσης χαμηλούς στο Τουβαλού, φαίνεται ότι είναι ανεπιθύμητος στόχος στο ενδεχόμενο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ