Πάρτι στην Wall Street, νέο ρεκόρ για τον S&P 500


Ράλι καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά την απόφαση της Federal Reserve να ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης με μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για περισσότερες περικοπές στον ορίζοντα.

Η Fed προέβλεψε τα επιτόκια να μειωθούν κατά άλλες 50 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του έτους και αποκάλυψε μακροοικονομικές προβλέψεις που σύμφωνα με τους αναλυτές αντανακλούν ένα θετικό σενάριο, όπου η ανάπτυξη θα είναι σταθερή και ο πληθωρισμός και η ανεργία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Σεπτεμβρίου ήταν 219.000, χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 230.000. Οι traders βλέπουν τώρα πιθανότητα 63,1% η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Η BofA Global Research αναμένει τώρα συνολικά μειώσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με 50 μονάδες βάσης που προβλεπόταν νωρίτερα. Η αντίδραση της αγοράς στον απόηχο της απόφασης ήταν ήπια, με τους τρεις δείκτες να κλείνουν ελαφρώς χαμηλότερα στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ωστόσο, τα δεδομένα από το 1970 καταδεικνύουν ότι ο S&P 500 σημείωσε μέση άνοδο 14% τους έξι μήνες μετά την πρώτη μείωση ενός κύκλου μείωσης επιτοκίων. Ο Σεπτέμβριος ήταν γενικά ένας απογοητευτικός μήνας για τις μετοχές των ΗΠΑ με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 1,2% μέχρι στιγμής το Σεπτέμβριο. Με βάση τα στατιστικά από το 1970 ο S&P 500 σημείωσε 47 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 100 νέα υψηλά και 24 νέα χαμηλά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ