Κωνσταντίνος Ιαβέρης: «Ο Έλληνας οδηγός γίνεται θηρίο στον δρόμο» – Πώς θα σταματήσουμε τα τροχαία


Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης μιλά στο Newsbomb.gr για την οδική ασφάλεια, τις παθογένειες των Ελλήνων οδηγών και τις λύσεις που μπορούν να μειώσουν τα τροχαία δυστυχήματα. Με έμφαση στην ανάγκη για αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς και εκπαίδευσης, ο ειδικός στην οδηγική ασφάλεια αναλύει τις πραγματικές αιτίες πίσω από τους θανάτους στην άσφαλτο και προτείνει δράσεις για ένα ασφαλέστερο μέλλον στους δρόμους.

Με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν μια καθημερινή τραγωδία στους δρόμους της Ελλάδας, η συζήτηση για την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα. Στο Newsbomb.gr, φιλοξενήθηκε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδηγικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, ο οποίος με τα αυθεντικά του λόγια μας προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα.

«Μετατρεπόμαστε στον δρόμο σαν θηρία ανήμερα που θέλουμε να κατασπαράξουμε ο ένας τον άλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την επιθετικότητα και την ανευθυνότητα που κυριαρχούν στην οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους. Όπως τονίζει, το πρόβλημα της οδηγικής συμπεριφοράς «δεν επιλύεται, βελτιώνεται», και απαιτεί μια συνολική και συντονισμένη προσέγγιση, παρόμοια με τις εκστρατείες ενημέρωσης που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid. Η λύση, κατά τον κ. Ιαβέρη, βρίσκεται στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης με «σκληρά βίντεο που να δείχνουν στον κόσμο τι μπορεί να τους συμβεί» σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο κ. Ιαβέρης επισημαίνει την ανάγκη για ουσιαστική αναθεώρηση της διαδικασίας απόκτησης διπλώματος, με επίκεντρο τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης και τα ιδιαίτερα επικίνδυνα αστικά δίκτυα, όπου συμβαίνει το 50-55% των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο τέλος, απευθυνόμενος σε όλους τους οδηγούς, νέους και έμπειρους, ο κ. Ιαβέρης δίνει ένα δυνατό μήνυμα: «Τα πολυτιμότερα αγαθά σας, η υγεία και η αρτημέλεια σας, μπορούν να χαθούν σε μία ανόητη στιγμή. Να υπόσχεστε στους αγαπημένους σας πως κάθε πρωί που φεύγετε από το σπίτι, θα ξαναγυρίσετε».

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης θέτει σκληρά αλλά αναγκαία ερωτήματα για τη συμπεριφορά μας στον δρόμο αλλά και τις συνέπειες των πράξεών μας…

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ