Νασράλα: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο


Ως έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε τις εκρήξεις στους βομβητές της οργάνωσής του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα

Κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ για το μπαράζ των επιθέσεων στον Λίβανο τα τελευταία 24ωρα που κόστισαν την ζωή σε 20 τουλάχιστον άτομα και τραυμάτισαν άλλους 450, υποστήριξε ότι αυτές δεν έλαβαν υπόψιν τους αθώους πολίτες συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Ο Νασράλα υπογράμμισε πως κάποιες από τις ζωές που χάθηκαν δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στους επίσημους αριθμούς των θυμάτων, ενώ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να προκαλέσουν μαζικές δολοφονίες.

«Το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Nasrallah, αναφερόμενος στις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. «Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τις αποκαλούμε “Σφαγή της Τρίτης” και “Σφαγή της Τετάρτης”. Αυτές είναι εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου», είπε.

Ο Νασράλα πρόσθεσε ότι η θεία πρόνοια απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς, σημειώνοντας πως μερικοί από τους βομβητές δεν λειτουργούσαν ή ήταν απενεργοποιημένα, ενώ ορισμένα παρέμεναν σε αποθήκες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 ανθρώπους σε διάστημα μόλις δύο λεπτών κατά τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο Nasrallah περιέγραψε τις εκρήξεις ως άνευ προηγουμένου, όχι μόνο στην ιστορία του Λιβάνου, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε δεχθεί χτύπημα», τόνισε ο Νασράλα, αναφερόμενος σε παραβιάσεις της ασφάλειας του δικτύου επικοινωνιών της Χεζμπολάχ. Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε άμεσο σχόλιο σχετικά με τις επιθέσεις.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συνέχισε να καταγγέλλει τις επιθέσεις ως «εγκλήματα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξαφανίσει μαζικά ανθρώπινες ζωές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αθώες ψυχές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ