Τουρκικός στρατός: Επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις των βομβητών της Χεζμπολάχ


Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμύνης τόνισαν ότι όσα μέσα επικοινωνίας έχουν έλθει από το εξωτερικό περνούν ειδικές διαδικασίες αξιολόγησης

Την διαβεβαίωση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μόνο τοπικά ανεπτυγμένα συστήματα επικοινωνίας και λογισμικό, έδωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμύνης μετά την έκρηξη εκατοντάδων ηλεκτρονικών συσκευών στο Λίβανο.

«Σε περίπτωση οποιασδήποτε εμπλοκής τρίτου μέρους στη διαδικασία παραγωγής, έχουμε πρόσθετους λεπτομερείς μηχανισμούς ελέγχου στη διαδικασία προμήθειας και παραγωγής», δήλωσαν οι πηγές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τα ερωτήματα που προέκυψαν σε μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια δύο ημερών πυροδοτήθηκαν βομβητές και γουόκι-τόκι που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, τραυματίζοντας ή ακόμη και σακατεύοντας ορισμένους μαχητές, αλλά και ακρωτηριάζοντας πολίτες που συνδέονται με τα κοινωνικά παραρτήματα της οργάνωσης. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 3.000 άλλοι.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι οι αρχές επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο Λίβανο και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουν γίνει πολύ ισχυρότερες τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη των Τούρκων μηχανικών στους τομείς των επικοινωνιών, των πληροφοριακών συστημάτων, του ηλεκτρονικού πολέμου και του κυβερνοχώρου», είπαν.

«Εμείς, ως Υπουργείο Άμυνας, διεξάγουμε τις απαραίτητες έρευνες για το συγκεκριμένο περιστατικό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ