Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: «Ποιος βάτραχος;» με έμπνευση από τους αδελφούς Γκριμ


Την παράσταση «Ποιος βάτραχος;» ανεβάζει η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν 

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει για παιδιά έως 12 ετών τη νέα μουσική παράσταση «Ποιος βάτραχος;» σε κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική σύνθεση του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, που πρωτοπαρουσιάστηκε ως σκηνοθέτης στην πολύ επιτυχημένη παιδική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Tα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».

Εμπνευσμένη από το πασίγνωστο αγαπημένο παραμύθι των αδελφών Grimm «Ο πρίγκηπας βάτραχος», η νέα, ελεύθερη αυτή διασκευή, με σύγχρονη γλώσσα και υπέροχα ζωντανά τραγούδια και χορό, επικεντρώνεται στις αληθινές αξίες που έχουν σημασία στη ζωή: την αγάπη, τη φιλία, τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας.

Με όπλο το χιούμορ και τη θεατρική μαγεία, η παράσταση επιθυμεί να θυμίσει στα παιδιά πόσο μάταιο και ανούσιο είναι να στεκόμαστε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Πόσο σημαντικό είναι να κοιτάμε βαθύτερα τους ανθρώπους γιατί όλοι και όλες έχουμε ξεχωριστά χαρίσματα και ικανότητες αλλά και πόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές που αναπόφευκτα έρχονται στη ζωή μας. Στην εποχή μας -περισσότερο ίσως από ποτέ- είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε κάθε είδους αλλαγή, ως μια ευκαιρία για το καλύτερο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ήρωας της ιστορίας, είναι ένας νεαρός πρίγκιπας ονειροπόλος, εσωστρεφής, ανασφαλής, που προτιμά να μελετά τον κόσμο του διαστήματος παρά να ασχολείται με τους ανθρώπους. Όταν το παλάτι ανακοινώνει μια μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του, όλοι οι υπήκοοι της πόλης είναι καλεσμένοι και πολλές κοπέλες κάνουν σχέδια για να τον εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους, ώστε να κερδίσουν την προσοχή– και την καρδιά του- προκειμένου να γίνουν πριγκίπισσες. Όμως, λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή, ο πρίγκιπας- αναπάντεχα- μεταμορφώνεται σε… βάτραχο.

Στην προσπάθειά του να λύσει τα μάγια για να ξαναπάρει ανθρώπινη μορφή, ο νεαρός πρίγκηπας θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μακρινό ταξίδι με συνοδοιπόρο τον καλύτερό του φίλο αλλά και μια δυναμική κοπέλα που δεν εντυπωσιάζεται από τη βασιλική του καταγωγή. Οι διαφορετικές ικανότητες και οι γνώσεις του καθενός θα είναι πολύτιμες- πολλές φορές απαραίτητες- για να τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες δοκιμασίες που θα συναντήσουν στη δρόμο τους. Ο πρίγκιπας θα μάθει την αξία της αληθινής αγάπης και τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και τη σημασία του να μπορεί κανείς με όπλο τη γνώση να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, να προσαρμόζεται στις αλλαγές και να τις αξιοποιεί σε μοναδικές ευκαιρίες.

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική διασκευή- Σκηνοθεσία – Στίχοι – Μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Πρωταγωνιστούν :

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης και οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Μουστακά, Σοφία Τρικάρδου.

Παραστάσεις

Κάθε Κυριακή στις 12.00, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Ώρες ταμείου

Πρωΐ:

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 (τηλ. 21032228706 και 2103222464)

Κυριακή 10.00-12.00 (τηλ. 2103222464)

Απόγευμα:

καθημερινά 17.00-22.οο (τηλ. 2103222464)

Τιμές εισιτηρίων: ενιαία τιμή 12 ευρώ, ομαδικές κρατήσεις 9 ευρώ.

Ηλεκτρονική προπώληση:

https://www.more.com/theater/paidiki-skini-poios-batraxos/

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (6-13-20-27/10): ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 9 ευρώ

Πρωινές καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Για ομαδικές κρατήσεις, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-8674657, 210-8658902, 210-8665144 (Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-15.30)


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ