Ο απίστευτος λόγος που το υποβρύχιο Titan παρέμεινε άθικτο παρά την «έκρηξη»


Μπορεί οι επιβάτες να εξαϋλώθηκαν ωστόσο το «σκαρί» παρέμεινε σχεδόν άθικτο

Ένας ειδικός εξέτασε τον λόγο για τον οποίο το υποβρύχιο Titan έχει απεικονιστεί σε μεγάλο βαθμό άθικτο σε υλικά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένα πλοίο που μετέφερε πέντε επιβάτες ανατινάχθηκε ενώ προσπαθούσε να επισκεφθεί τα συντρίμμια του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Βρίσκεται περίπου 400 ναυτικά μίλια νότια της Νέας Γης του Καναδά, στο σημείο που ο Τιτανικός παρέμεινε στο βυθό του ωκεανού από τότε που βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, σχεδίαζε να οδηγήσει τον Βρετανο-Πακιστανό επιχειρηματία Shahzada και τον γιο του Suleman Dawood στα συντρίμμια μαζί με τον Βρετανό Hamish Harding και τον Γάλλο δύτη Paul-Henri Nargeolet.

Μετά την έκδοση ενός τελευταίου μηνύματος «όλα καλά» στο υποστηρικτικό σκάφος Polar Prince, το πειραματικό υποβρύχιο χάθηκε.

Στις 18 Ιουνίου 2023, το υποβρύχιο Titan καταστράφηκε λόγω της έντονης πίεσης του νερού σε ένα ατύχημα που χαρακτηρίστηκε ως «καταστροφική έκρηξη» από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα (16 Σεπτεμβρίου), ξεκίνησε επίσημα η ακρόαση για τον θάνατο των πέντε θαλάσσιων εξερευνητών.

Οι παρευρισκόμενοι στο κτήριο του συμβουλίου της κομητείας του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα άκουσαν πώς τα μέρη του σκάφους συγκολλήθηκαν μεταξύ τους «χρησιμοποιώντας μια κόλλα».

Επιπλέον, η δημόσια ακρόαση είδε τον πρώην εργολάβο της OceanGate Tym Catterson να ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχαν «κόκκινες σημαίες» την ημέρα που χάθηκε το Titan.

Χθες (17 Σεπτεμβρίου), η Αμερικανική Ακτοφυλακή δημοσίευσε πλάνα από τον πίσω κώνο της ουράς του σκάφους που φυτεύτηκε στον πυθμένα της θάλασσας.

Μερικοί άνθρωποι που είδαν το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα αναρωτήθηκαν πώς ένα τόσο μεγάλο μέρος του υποβρυχίου έχει παραμείνει άθικτο παρά την προφανή «καταστροφική έκρηξη» που το κατέστρεψε.

Σε μια πρόσφατη συνομιλία με το The Mirror, ο Arun Bansil, καθηγητής φυσικής στο Northeastern University, έχει πει γιατί συμβαίνει αυτό.

«Παρόλο που φαίνεται αδιανόητο, τα μεγάλα αντικείμενα συνήθως δεν χωρίζονται σε κομμάτια σε μια έκρηξη», είπε στη δημοσίευση.

«Για παράδειγμα, μια χύτρα ταχύτητας συνήθως εκρήγνυται με το πάνω μέρος της, αλλά το σώμα παραμένει άθικτο», συνέχισε. «Η αρχική αστοχία του Titan θα είχε συμβεί στους πιο αδύναμους κρίκους του, όπως ελαττώματα στη γάστρα. Όταν, ωστόσο, ανοίξει μια ρωγμή, μεγάλα κομμάτια του κύτους δεν θα βιώνουν πλέον πολύ βίαιες δυνάμεις και θα παραμένουν λίγο πολύ ανέπαφα».

Η συνεχιζόμενη έρευνα για τους θανάτους του OceanGate είδε τον πρώην διευθυντή μηχανικού Tony Nissen να παίρνει θέση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ