Η κοτόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα στην ελληνική κουζίνα, ιδανικό για γιορτές ή οικογενειακά τραπέζια. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την πλούσια γέμιση από κοτόπουλο και λαχανικά, δημιουργούν μια γεύση που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή δίνει έμφαση στην πλούσια υφή και τα αρώματα που αναδεικνύουν τα υλικά, προσφέροντας ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Κοτόπιτα -υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ. κοτόπουλο (μαγειρεμένο και κομμένο σε κομμάτια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με τα καρότα και την πιπεριά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατέψτε για μερικά λεπτά.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να δέσει ελαφρώς το μείγμα.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Προσθέστε το μείγμα αυγών στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
- Στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί και ρίξτε τη γέμιση.
- Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράξτε την επιφάνεια ελαφρώς.
- Ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή σας όρεξη!