Κοτόπιτα με σφολιάτα για να γλύφετε τα δάχτυλά σας


Η κοτόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα στην ελληνική κουζίνα, ιδανικό για γιορτές ή οικογενειακά τραπέζια. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την πλούσια γέμιση από κοτόπουλο και λαχανικά, δημιουργούν μια γεύση που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή δίνει έμφαση στην πλούσια υφή και τα αρώματα που αναδεικνύουν τα υλικά, προσφέροντας ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Κοτόπιτα -υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 500 γρ. κοτόπουλο (μαγειρεμένο και κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τα καρότα και την πιπεριά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατέψτε για μερικά λεπτά.
  3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να δέσει ελαφρώς το μείγμα.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  5. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
  6. Στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί και ρίξτε τη γέμιση.
  7. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράξτε την επιφάνεια ελαφρώς.
  8. Ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ