Ζουμερή καρυδόπιτα με σοκολάτα


Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα με πλούσια γεύση, που γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό με την προσθήκη σοκολάτας. Ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών με καρύδια και σοκολάτα, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ζουμερή υφή, με μια σοκολατένια γκανάζ που ολοκληρώνει το γλυκό. Ας φτιάξουμε μια πεντανόστιμη καρυδόπιτα που θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση!

Καρυδόπιτα με σοκολάτα – Υλικά

Για το κέικ:

  • 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 ml γάλα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Για τη σοκολατένια γκανάζ:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Μερικά καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε μια φόρμα κέικ.
  2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα) σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα.
  5. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
  6. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε απαλά. Τέλος, ενσωματώστε τα καρύδια.
  7. Ψήστε για 40-45 λεπτά. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν το κέικ είναι έτοιμο.
  8. Για τη γκανάζ, λιώστε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία.
  9. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ρίξτε τη γκανάζ από πάνω. Διακοσμήστε με καρύδια.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ