Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα με πλούσια γεύση, που γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό με την προσθήκη σοκολάτας. Ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών με καρύδια και σοκολάτα, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ζουμερή υφή, με μια σοκολατένια γκανάζ που ολοκληρώνει το γλυκό. Ας φτιάξουμε μια πεντανόστιμη καρυδόπιτα που θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση!
Καρυδόπιτα με σοκολάτα – Υλικά
Για το κέικ:
- 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 120 ml γάλα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Για τη σοκολατένια γκανάζ:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Μερικά καρύδια για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε μια φόρμα κέικ.
- Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα) σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα.
- Ρίξτε σταδιακά το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε απαλά. Τέλος, ενσωματώστε τα καρύδια.
- Ψήστε για 40-45 λεπτά. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν το κέικ είναι έτοιμο.
- Για τη γκανάζ, λιώστε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ρίξτε τη γκανάζ από πάνω. Διακοσμήστε με καρύδια.
Καλή απόλαυση!