Ψάχνετε να δημιουργήσετε μία νόστιμη και λαχταριστή συνταγή; Ανακατέψτε τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και το σπανάκι σε μια σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα γάλακτος για να φτιάξετε ένα γρήγορο και με λίγες θερμίδες δείπνο που διαρκεί μόλις 25 λεπτά.
Ζυμαρικά με σπανάκι και κρέμα γάλακτος
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ παιδικά μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 150 γρ ταλιατέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 15 γρ παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική, τριμμένη
- 120 g baby σπανάκι
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε να ενωθούν και μετά προσθέστε το baby σπανάκι.
ΒΗΜΑ 3
Αποσύρετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και τα στραγγίζετε, κρατώντας 25 ml από το νερό. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, ξαναβάζετε στη φωτιά και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε αρκετό από το νερό που κρατήσατε για να χαλαρώσει ελαφρά. Καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι και τελειώστε με μια πασπαλισμένη νιφάδες τσίλι, αν θέλετε.